Italija ima novog selektora, menja ga Srbin?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.05.2016.
09:12
Izvor: Sportske.net

Izgleda da su "Azuri" prelomili, Konte će dobiti naslednika, a praznu klupu naslediće Siniša Mihajlović!

BETA/AP Photo/Felice Calabro'
BETA/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Đanpjero Ventura će biti novi selektor Italije. Iskusni stručnjak koji je prethodnih pet godina bio na klupi Torina će dobiti šansu karijere. Izgleda da se savez opredelio za njegovo iskustvo, ali i traže kontinuitet s obzirom da je Konte na neki način baš učenik Venture.

U reprezentaciju se vraća i čovek koji je sa Italijom osvojio Mondijal, Marćelo Lipi i to kao tehnički direktor.

Ventura je inače "Bikove" vratio u elitu, ostvarivao od tada opstanak bez problema, a 2014. stigao do sedmog mesta što je najveći uspeh "Granate" u poslednjih dvadesetak godina.

Ranije je Pizu iz Serije C doveo do baraža za Seriju A, radio u nizu timova, karijeru počeo kao pomoćnik u Sampdoriji pre 35 godina!

Ukupno je vodio 18 klubova, u neke se poput Kaljarija vraćao, ima zaista bogatu karijeru i u 68. godini dobiće posao života.

Na klupi Torina bi trebalo da ga zameni Siniša Mihajlović. On je već razgovarao sa predsednik Kairom, čak se priča da će biti veoma brzo promovisan, čim Ventura raskine ugovor.

Prijatelj je sa trenerom Torina, Mihajlović je gledao i njegove treninge, ne bi trebalo da ima teškoća da nastavi posao, "Bikovi" su stabilan klub, videćemo hoće li uspeti da sačuvaju tim, već se priča da ostaju bez našeg Maksimovića kao i kapitena, Kamila Glika koji bi mogao u Zenit.

Svejedno, možda je ovo šansa za bivšeg srpskog selektora za rad na duže staze i pod manjim pritiskom, mada će sigurno Torino očekivati plasman u gornju polovinu tabele.

Uz Mihajlovića pominje se i Marko Đampaolo koji je završio misiju u Empoliju, ali on je bliži Milanu.

U svakom slučaju, tajming zavisi od Venture, on je razgovarao sa Lipijem koji će mu biti nadređeni na neki način, sada ostaje da se vidi kada će uslediti promocija.

Jasno, to nema nikakve veze sa sadašnjim selektorom Konteom za koga se zna da posle EP preuzima Čelsi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mak_juventino
Tuesday, 17.05.2016
11:45

Nije los Ventura , ali ja sam se nadao da ce Donadoni biti ( staro ) novi selektor , kada vec Berluskoni ne zeli da ga uzme ... Torino je odlican klub , Miha je dobro odabrao

avatar
Burazer
Tuesday, 17.05.2016
11:32

Синиша је врло добар тренер, после Милана је требао да оде у неки већи клуб, а не у Торино. Ипак кад човек воли Италију и нема много да бира.

avatar
Tuesday, 17.05.2016
12:30

Kakav veci klub? Od koga veci? Koje Mihajlovic to samo preporuke ima za vrlo dobrog trenera, uspeh u Milanu mozda?! Srbiji?! Fiorentini?! Bolonji?!

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 17.05.2016
11:04

Pa i rad u Sampdoriji ne bi trebalo da je posebno stresan, mogao je da radi na duge staze, stekako sam utisak da je Miha htio da vodi veliki klub...

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 17.05.2016
09:37

Na kakve je grane pao Milan, kad je danas bolje biti trener Torina.

avatar
Tuesday, 17.05.2016
10:21

To je tacno, ali Torino je ipak i dalje jedan od najvecih italijanskih klubova.

avatar
Tuesday, 17.05.2016
09:14

Ma, kakav bre crni Djampaolo...