Istorija Junajteda, Murinjov lukavi plan je i zvanično uspeo!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.05.2017.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Ajaks u finalu Lige Evrope.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Na "Frends Areni" u Stokholmu su se večeras sastali vicešampion Holandije i šestoplasirani tim Premijer lige, ulog je bio trofej Lige Evrope i plasman u Ligu šampiona.

Slavili su fudbaleri Mančester junajteda rezultatom 0:2 (0:1), čini se u rutinskom maniru.

Već u prvih 60 sekundi je pripretio Pogba dobrim šutem iz daljine, ali je bio neprecizan, a potom su Murinjovi izabranici utakmicu uveli u željeni ritam.

Nisu dozvoljavali protivniku da razvije neku igru, dugim loptama su pokušavali da proigraju Rašforda ili Felainija.

Usledio je potom 18. minut, Felaini dodaje loptu do Pogbe na ivici kaznenog prostora rivala, Francuz šutira, lopta kači defanzivca Ajaksa, vara Onanu i završava u mreži "Kopljanika".


Ajaks je od tog trenutka krenuo nešto angažovanije, ali jeMančester defanzivno odrađivao strašan posao.

Jednostavno, koristili su svoje iksustvo i bolju fizičku pripremljenost, dobijali gotovo sve vazdušne duele, ekipe Pitera Bosa nije uspela ozbiljnije da pripreti Romeru.

U 24. minutu je Valensija protutnjao po desnom boku, uputio dobar udarac, ali je Onana uspeo da sačuva svoju mrežu.

Fudbaler Čelsija na pozajmici u Ajaksu Bertran Traore je čini se bio najagilniji u redovima holandskog vicešampiona, ali ni on nije uspevao da dopre do Romera na pravi način.

Otišlo se na odmor sa 1:0 za Mančester, a nakon samo tri minuta igre u nastavku, "Crveni Đavoli" dolaze do novog gola.

Felaini je izbio pred gol Ajaksa, ali ga je odbran izblokirala, te je lopta otišla u korner. Mata je izveo udarac iz ugla, najbolje je skočio Smoling, a nakon toga akrobatski loptu u mrežu Ajaksa smešta Henrik Mihtarijan.


Čini se da je tad sve bilo gotovo, Ajaksu je trebalo čudo u nastavku da dođe do pobede, pa čak i do produžetka.

Nije se preterano promenilo stanje stvari na terenu, Mančester je pustio loptu fudbalerima Ajaksa, ali oni nisu znali šta će sa njom.

Imao je priliku Hakim Zijeh da iz slobodnog udarca sa oko 18 metara od gola Mančestera ugrozi Romera, ali je šutirao izuzetno traljavo, lopta je pogodila samo živi zid.

Pokušavao je Bos izmenama da razmrda svoju ekipu, uveo je Van de Bika, De Jonga i Nevesa, ali ništa nije urodilo plodom.

Odbrana Junajteda je funkcionisala kao švajcarski sat, mlađani fudbaleri Ajaksa nisu imali šanse. Kada je prošao i 80. minut, krenuli su očajnički da oprobavaju svoj udarac iz udaljenosti i defanzivci De Liht i Sančez, ni to nije davalo rezultate.

Mančester je priveo meč kraju, upisao trijumf i slavlje je moglo da počne.

U poslednjoj utakmici, 64. ove sezone, fudbaleri Mančester junajteda domogli su se trofeja u Ligi Evrope, koji je klubu sa "Old Traforda" do danas nedostajao.

Murinjo je slavio i u svom četvrtom finalu nekog evropskog takmičenja, do sada je dva puta osvojio Ligu šampiona sa Portom i Interom, dok je sa "Zmajevima" usepeo da osvoji i Ligu Evrope (tada UEFA Kup). Postao je i prvi trener koji je tokom svoje karijere u dva navrata osvajalo LŠ i LE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

174 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vojin denic
Thursday, 25.05.2017
11:20

Ja nikakvu taktiku nisam video sem dva udavljena gola. Ovi mladi neiskusni sa loptom nisu znali sta ce a ovi na kontre i bunker ajde jedino je ta taktika bila.Opet ova dva tima ne mogu da se uporede da je neki malo jaci tim bio junajted ne bi nista uradeo a to je istina ma koliko se navijacima to ne svidja. Tokom cele LE se provukli nekako sto je jadno za ovakav klub i sa kakvim igracima igraju. Cestitke na osvojenom peharu.

avatar
amigo999
Thursday, 25.05.2017
09:37

E, ali kada nalete na Bazel u LS kao sto su bila zadnja dva nastupa u LS, onda su problemi...

avatar
MANUTD
Thursday, 25.05.2017
17:16

Neka dodju na Englesku ekipu koja prima najmanje golova po mecu.

avatar
hazardinho
Thursday, 25.05.2017
09:35

Istina je da Mourinho igra fudbal kakav igra, nezanimljiv, ali nikada ne bih mogao da kritikujem coveka sa kim sam se ponosio i koji je osvojio toliko trofeja za Chelsea i jedan je od sinonima kluba. Takodje, covek je stvoren za trofeje, rodjeni je pobednik, svidjalo se to nekom ili ne. Cestitke navijacima MU, navijali smo sinoc za isti klub. Jedva cekam 5 engleskih klubova sledece sezone, naravno, samo jos i Liverpul da zavrsi posao, ali ne sumnjam, imaju potencijal.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 25.05.2017
06:16

Vrlo pozitivno za Junajted, trofej je tu i bice pojacanja. A navijaci mogu bar da zive 2 meseca uljuljkani u mastanje da ce Junajted da gazi sledece sezone.

avatar
brekbaCh1
Thursday, 25.05.2017
02:53

Bravo Junajted, idemo u LS, 5 timova iz Engleske.

avatar
Klop&theKop
Thursday, 25.05.2017
02:24

Bravo utd, sledece sezone nema brukanja, idemo englezi!!!!

avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 25.05.2017
00:31

Rutinski odradjeno takmicenje, zasluzili su.

avatar
Igorinho
Wednesday, 24.05.2017
23:58

Ljudi, o kakvoj vi taktici pricate?! Pa ovakak united nema sta da trazi sledece sezone u ls ukoliko ne promene pola tima...Ovaj ajax nije merilo ni u najludjim snovima, da se ne zavaravamo... Mlad i neiskusan tim sa velikim potencijalom, ali veceras fizicki nisu dorasli...

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 25.05.2017
00:46

Tacno. Mnogi pisu da Junajted ima top ekipu ali realnost je drugacija. Moraju da dovedu 3,4 dobra igraca i da se rese Lingarda,Blinda,Smolinga i slicnih.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 25.05.2017
14:54

To je i poenta, nece to ni biti ovaj Junajted jer ce potrositi 200-250 miliona za 4,5 top igraca...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 24.05.2017
23:52

Drago mi je zbog Lige Šampiona ali mi se gadi i Murinjo i njegov nazovi fudbal.. Katastrofa, nisi u stanju da igraš fudbal protiv Ajaksa, kako ćeš protiv Reala, Bajerna i drugih?! Džaba njemu drim tim kad on ne zna da igra lep, napadački fudbal.. Džaba trofeji kad te nadigra svaka ekipa sa kojom igraš.. Ja ovakav Junajted gledam i ne prepoznajem, osećam se kao da smo izgubili.. Nije mi jasno čemu se mnogi ovde raduju i čemu se nadaju sa ovakvim fudbalom.. Ispade sad da imamo ekipu za Ligu dva pa Murinjo napravio čudo.. Čestitam momcima na trofeju, GGMU..

avatar
ADIS-M-UNTD
Thursday, 25.05.2017
06:12

Radujes se zbog cinjenice da ce pola tih igraca koji su prosjek otici a da ce doci 4-5 top igraca kojima je uslov igranje LS. Znamo mi svi da bi ovaj Junajted u LS sluzio za nabijanje gol razlike to zna i Mou ali je bitno da se udze u LS radi pregovora sa potencijalnom pojacanjima. Ako si citao da su svim top igracima uslov LS grizman,rodrigez itd. Svi su vec mislima u sledeceoj sezoni i svima je jasno da ovakav junajted nema sta traziti ni u PL i LS.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 25.05.2017
16:56

Ja taj prosek nisam zapazio sem Lingarda..

avatar
Don Silvio
Thursday, 25.05.2017
08:44

ako ne bude imao neku super srecu na zrebu i dobije neka dva laksa protivnika sa istoka i sjevere evrope nece proci ni grupnu fazu LS

avatar
sasha mufc
Wednesday, 24.05.2017
23:38

ortopedija junajted :) dovoljno je reci jose mourinho!!!

avatar
A.Shevchenko 7
Wednesday, 24.05.2017
23:38

Finale se ne igra, finale se pobedjuje. Toliko, cestitke Utd-u i na kraju definitivno drugi najuspesniji od Engleza ove godine posle Celsija naravno. Totenhem, Liver, Siti, Arsenal (mozda FA kup ali znamo sta ce tu biti) zbirno 0 trofeja, a to je sve sto se pamti. Vidimo se sa 5 klubova iz PL u Ligi sampiona, jedva cekam!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:53

Zasto je ove sezone Celzi uspesniji od Junajteda, ne mislim nista lose nego samo pitam, po meni jednaki smo.Mi smo osvojili LE, Komjuniti sild i EFL kup, vi PL i mozda FC, tako da ono to je po meni podjednako...

avatar
Dodaaa-ktbffh
Thursday, 25.05.2017
12:35

Titula PL ti jednaka sa mikimaus kupovima hahhaha...

avatar
A.Shevchenko 7
Thursday, 25.05.2017
12:11

LE kao kup je jaci od FA kupa ali su zato Liga kup i Komjuniti slabiji od najstarijeg fudbalskog takmicenja po rejtingu. I od Premijer lige samo LS je vrednija, pogotovo u ovakvoj paklenoj konkurenciji kroz 38 kola, i Celsi kada je '13 uzeo LE niko to nije video ni blizu uspesno kao Utd-ovu titulu PL.

avatar
amigo999
Thursday, 25.05.2017
09:40

Nema PL nijednu top ekipu kao Juventus,Bajern, Barcelona, Real....Bitce kao Arsenalu protiv Bajerna prosle godine, 10:2...Vec pet god. nisu ni blizu polufinala ili finala LS.... LE moze da se uzme od premijerligasa...

avatar
pancovilja88
Wednesday, 24.05.2017
23:36

Murinjo uvek osvaja trofeje nesto koje navijaci citija totenhema arsenala i luserpuula nemogu da kazu za njihove menadzere GGMU!

avatar
amigo999
Thursday, 25.05.2017
09:41

Osvajao je titule sa Chelsea , Portom, Interom , a ove titule su paja-patak titule...Kako se lozite,kao da su uzeli PL ili LS!!!

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 24.05.2017
23:31

Murinjovski, nema sta. Ocekivao sam ovako nesto, Ajaks prosto nije imao odgovor na postavljenu taktiku a i premladi su tako da im svaka cast sto su dosli do finala. Obezbedila se LS a sad cistka. Felu definitivno treba ostaviti, odlican je danas bio. Zao mi je Runija koji najverovatnije odlazi no nema vise daha i pamticu ga kao najuniverzalnijeg igraca kojeg sam gledao. Nadam se da ce se zadrzati ako vec odlazi De hea Romero. Skroz korektan i gotivan golman. Ajmo sad Blind, Drarmijan, Smoling/Dzons pa i So koji ne moze da se sastavi od one prve gadne povrede nazalost i da se vrate igraci sa pozajmnice, prvenstveno bekovi i vidi moze li se na njih racunati. B.Dzekson mi je bio odlican prosle godine, ne znam kako je igrao na pozajmnici. Sezona spasena, igra nadam se dogodine bolja, lepsa

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 25.05.2017
00:55

Slazem se. Felaini nema tehniku kao Pogba ali je veliki borac i moze da bude jako koristan,u zavisnosti od protivnika i taktike. Smoling,Dzons,Blind,Darmian,So i Lingard da se prodaju,od njih se preko 100 miliona moze uzeti. Dovesti stopera koji ce igrati sa Bailijem/Rohom i treba dati sansu Tuanzebeu. B.Dzekson moze da se vrati i da povremeno dobija sansu pored levog beka koji bi morao da se dovede,treba naci i zamenu za Valensiju. Jedan dobar zadnji vezni da se dovede koji ce rasteretiti Pogbu i Ereru i naravno spic jer Ibra tesko da ce moci da se vrati u formu nakon svega. To je pet novih igraca minimum,situacija je takva da mora da se kupuje ali ako sad Murinjo pogodi sa pojacanjima,onda ce Junajted imati jak tim i moci ce da miruje malo u narednim prelaznim rokovima.

avatar
Wednesday, 24.05.2017
23:25

Апсолутно заслужено. Све честитке целом клубу. ГГМУ!

avatar
Petar Pan
Wednesday, 24.05.2017
23:24

Nekom je uspeh kad je 3,4 na tabeli a nekom 3 trofeja u sezoni . Velika razlika u mentalitetu :D

avatar
Pukovnik
Wednesday, 24.05.2017
23:22

Ne mogu da vjerujem da navijaci Mancestera mogu biti odusevljeni jednom kukavickom taktikom Murinja, to je ono sto je najtuznije u svemu. Svo vrijeme pod Fergusonom smo igrali napadacki fudbal bez obzira ko nam je protivnik, taj stil jednostavno cini Mancester, ovi bunkeri Murinja su jedna zalost za koju se nadam da ce zavrsiti sledece sezone.

avatar
MANUTD
Wednesday, 24.05.2017
23:49

Jesmo igrali napadacki fudbal protiv Bajerna u finalu '99? Ili protiv Barselone u ona 2 finala, te onom polufinalnom dvoboju? Jesmo li igrali napadacki fudbal protiv Arsenala na pocetku ovog veka? Vidis, ti pamtis samo najbolje pod Fergusonom ali cinjenica je da je i on igrao bunker kada je igrao na rezultat.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 26.05.2017
01:33

Da ti odgovorim na tvoju repliku ispod. AJAks jeste talentovana ekipa ali ipak... razbili su Lion kuci a sta se desilo u Francuskoj? Zamalo ponor koji je ustvari pokazao da su mnogo ranjivi, psihicki i fizicki nespremni da se nose sa ovakvim zahtevima

avatar
MANUTD
Thursday, 25.05.2017
17:15

@DaniloPG ne shvatas poentu, a koje je da je i Ferguson igrao bunker svojevremeno. Uostalom, ovo nije bunker, ovo je totalna kontrola utakmice od strane Murinja. Velika je razilika u te dve stvari, mrsko mi je objasnjavati fudbalski neobrazovanoj masi ovde.

avatar
REY_DE_EUROPA
Thursday, 25.05.2017
01:45

tvoje poredjenje bajerna i barselone sa ajaxom rostovom i kristal palasom dovoljno govori o tvome poznavanju fudbala :)

avatar
Barca4ever
Wednesday, 24.05.2017
23:58

Protiv Barse u finalima nikada nije igrao napadački.

avatar
beckerekunited
Wednesday, 24.05.2017
23:20

Murinjov stil igre mi se ne dopada ali je čovek stvoren za taktiku.Igra n a trofej.Komina neviđeni papan,ne svira penal nad Lindegardom,Rašforda su tukli celu utakmicu a nije dobio ni jedan faul.Par pojačanja,odlazak nekih igrača pa da vidite kako Murinjo igra LŠ a ne kao Venger.GGMU!

avatar
proyectant
Wednesday, 24.05.2017
23:49

Kako je igro premijer ligu ? :D

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:11

PRVO SAF PA MURINJO!

avatar
scofield
Wednesday, 24.05.2017
23:19

Uplasili se klinci Ajaksa, neosporno je da znaju fudbala ali su fizicki bili inferiorni bas mnogo u odnosu na muzeve u junajtedu. Ovo je bio macji kasalj za Murinja, tipicna njegova ekipa, nisu imali bas nikakve muke. Pogba kad se zagradi tenk nmz da ga pomeri. Znam da pojedini uporedjivali Rasforda sa Mbapeom. Pa Mbape je za njega TATKO! Jos da napomenem da ce LS biti mng jaca sl sezone i sa sada Junajtedom u tom takmicenju, ima da prsti.

avatar
mak_juventino
Wednesday, 24.05.2017
23:16

Cestito svim navijacima ! Ali mou ... lukavi plan ?! Na pocetku sezone plan je bio nesto drugaciji , cini mi se ...

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:12

Ali moras priznati da je genije za to, neprikosnoven..

avatar
Martial11
Wednesday, 24.05.2017
23:13

Sve cestitke ekipi, bili su sjajni. Mourinho opet takticki fenomenalan, nije ovo bio neki strašan bunker, koliko takticki nadigrano. Na vrijeme davali golove, i poslije mirno zavrsili. Sve u svemu uspješna sezona, 3 trofeja i ujedno LŠ

avatar
Axwell ciganin
Wednesday, 24.05.2017
23:12

Znaci da analiziramo,nisam Junajtedovac samo ih simpatisem. Ko kaze da je Dr. Mou izvikan,da su ga svi prozreli(i njega i njegov stil igre),pa desavalo se i cesto da procitam da je prevara od trenera i sl, da parkira autobus i da ne zna drugacije da se postavi,odigra i tako dalje nema veze sa fudbalom ili ga ne prati na odgovarajuc nacin. Demantovani ste kolektivno veceras,postavka igre do sitnih detalja postavljena doktorski,realizovana jos bolje. Ponavljam niti sam veliki fan Junajteda,niti se kunem u Murinja i njegovu filozofiju(ponekad mi je cak i prepotentan),ali ljudi moji ovo je sa takticke strane bilo milina za gledanje veceras! Sledece sezone LS nikad jaca, elitno drustvo engleske je tu(mislim na najjace timove trenutno). Red bi bio da gaze sve!nJunajtedovcima cestitke,sjajna utakmica!

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 25.05.2017
06:04

Smiri se druze, igrali su sa Ajaksovim klincima, kakva crna taktika

avatar
MANUTD
Thursday, 25.05.2017
17:13

Ti Ajaksovi klinci su do juce predstavljali najpovalentniju ekipu u Evropi. Sada su kao odjednom samo klinci.

avatar
Стерлинг Арчер
Wednesday, 24.05.2017
23:12

Iako sam Čelzijevac, navijao sam za Mančester večeras. Čestitke svim navijačima Mančestera, čak i mom bratu Pingvinu. Čekamo vas u Ligi Šampiona sledeće godine

avatar
MANUTD
Wednesday, 24.05.2017
23:47

Hvala lepo, veliki pozdrav!

avatar
pancovilja88
Wednesday, 24.05.2017
23:12

Jedva cekam Super Kup u skoplju da gledam moj United protiv Reala 2 najvekja kluba na planetiGGMU!!!

avatar
ADIS-M-UNTD
Wednesday, 24.05.2017
23:09

Iako ruzno takticki je perfektno postavio utakmicu Mou. Mislim da su krenuli u trku sa mladim i brzim igracima ajaxa da bi to bilo pogubno jer zadnja linija nije brza kao ni vezni red tako da bi ajax iskoristio mladost i brzinu.koju.posjeduju ti igraci i vjerovatno bi utakmica bila dosta drugacija a mozda bi i bila izgubljena. Ovako je Mou ugasio njihovu brzinu a posto su mladi i neiskusni nisu znali sta ce sa loptom koja im je data. Sve je ostvareno u ovoj sezoni uzeti su trofeji izborena grupna faza LS sad se treba krenuti u remont ekipe i dovesti top igraci. Mou sad ima sve pare i LS za pregovore sa top igracima i mislim da je sad grizman u junajtedu. Treba tu lijevi bek stoper,zadnji vezni,kao i krilo i spic siguran sam da ce mete biti top igraci. Lijepo rastjerat prosjek i dovesti top igrace za PL i LS....

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 24.05.2017
23:08

Jedni igrali bunker drugi nisu znali od svog neiskustva sta ce sa loptom. Nikad dosadnije i gore finale jos uvod u finale nikakve koreografije slaba organizacija na kraju Junajted dize pehar nigdje efekta od organizatora nista. Pa bolje organizuju se finala kupa BIH nego Euro lige .

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:12

Hoces maramicu breeee? GGMU :D

avatar
Bat
Wednesday, 24.05.2017
23:07

takticki savrsena utakmica..sasvim zasluzeno trofej i naravno liga sampiona

avatar
The Truth
Wednesday, 24.05.2017
23:05

Ubili su Ajaks fizicki i takticki.Nismo videli nista posebno,ali je Junajted zasluzeno osvojio titulu.Cestitke za sve navijace Junajteda!

avatar
Seva7
Wednesday, 24.05.2017
23:04

Kao navijac celzija moram da kazem da mi je drago sto je junajted osvojio.... Pobednik sezone naravno celzi ali mimo njih mančester junajted, totenhem pa liverpul pa onda siti i najveći gubitnik naravno arsenal bez obzira i da osvoje fa kup mada su im sanse male

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:12

Svaka cast, jedini normalan navijac celzija na sajtu.

avatar
Wednesday, 24.05.2017
23:04

special one-JOSE MOURINHO

avatar
lonchy2909
Wednesday, 24.05.2017
23:01

Hvala Bogu sezona zavrsena na najljepsi moguci nacin. Cilj obezbedjen. Puno pozdrava za sve fanove Junajteda, konacno doslo i nasih 5 minuta. Vidimo se na finalu superkupa Europe u avgustu.

avatar
mrancic
Wednesday, 24.05.2017
23:01

A sad odmor pa kupovina nekoliko igrača. Za LS.Junajted iduće sezone neće biti ovaj koji je večeras pobedio.

avatar
djomla1990CFC
Wednesday, 24.05.2017
23:00

Bas sto bi rekli déjà vu!Murinjo nikad nece igrati lijep fudbal.Covjek je izmislio ovu taktiku,ona je dobitna i on od nje ne odustaje..Njega ne zanima fudbal niti ga je kad zanimao,njega zanimaju samo trofeji!Cestitke Unitedovcima,msm da je konacno doslo vrijeme da iduce godine Englezi pokazu zube u LS!

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 24.05.2017
23:00

Cestitke djavoli,ocekujem puno u LS sledece sezone od vas :D kao sto rekoh bice finale 2-0 za Junajted

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:13

Sad smo 5, KIDISI NA SPANCE

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:32

I Siti moze da bude opasan, ali nekako njihov napad mislim da ne bi proso protiv Barselone, Reala, Bajerna, a tek Juventusa, jeste da su brzi i ubojiti ali ako se odbrana dobro postavi nemaju igrace koji mogu da daju gol, oni Juventusu gol ne bi dali 3 dana, Totenhejm po meni nema sta da trazi, jedino Junajted uz top pojacanja, Celzi i Liverpul koji je smrt za jace protivnike :D

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 25.05.2017
00:21

Ma uz postovanje prema Sitiju i Totenhemu ja sledece sezone od Engleza racunam iskljucivo na Liverpul Junajted i Celsi

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 24.05.2017
22:59

Kako je nacionalizam izrazen najvise kod malih naroda. Sad smo imali prilike da vidimo samo jermensku i ekvadorsku zastavu. Tako i Bane sa nasom 2012. godine.

avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 25.05.2017
01:04

Nadam se da ce doci vrijeme kada nece biti toliko izrazen kada cemo svi shvatiti da smo svi prolazni putnici u ovom zivotu i planeti , da je zivot i zdravlje ispred svega .

avatar
Wednesday, 24.05.2017
22:59

bravo za Junajted. Jose is legend

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 24.05.2017
22:59

Drago mi je i zbog Zlatana. Giga po terenu nakon meca ali je nasmejan,konacno da i on osvoji Evro trofej.

avatar
Nikola M.
Wednesday, 24.05.2017
22:59

Murinjovski, bez da se išta drugo doda u komentar same utakmice. Osvojen je i jedini trofej koji je Junajtedu nedostajao i Murinjo je prvi trener u Junajtedovoj istoriji koji je u prvoj sezoni uzeo 3 trofeja. 12 osvojenih finala od 14 koliko ih ima Žozika. Mašala. Ogroman novac, LŠ, ime i veličina kluba, trener koji garantuje trofeje - bez dileme nas očekuje spektakularan prelazni rok. Biće zanimljivo videti šta će Junajted uraditi u LŠ. Veselim se tome. Čestitke moji Đavoli na ovom uspehu i završetku sezone trofejem. Danas je i legendarni Kantona proslavio 51. rođendan, evo mu lepog poklona od njegovog kluba :) GGMU!

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 24.05.2017
22:59

A sad po super kup evrope i top pojacanja GGMU

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:14

Tesko do super kupa, moramo pojacanja da dovedemo za to, ako nam igraju Darmijan, Blind, Smoling, Lingard, RUni i jos neki nemamo sta da trazimo, tako da Murinjo mora da sredi tim ako hoce da se bori za vise sledece sezone.

avatar
Berba9
Thursday, 25.05.2017
00:52

Prodati Runija i Soa, a ostale ostaviti da sjede na klupi, duga klupa je veoma bitna za svaku ekipu koja se bori za trofeje

avatar
Don Carlo
Wednesday, 24.05.2017
22:57
avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Wednesday, 24.05.2017
22:57

Nikad lakše osvojen trofej za Junajted. Čestitke navijačima crvenih đavola.

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 24.05.2017
22:56

Ali Lingard sam pred gol u 88. minutu... Pa ono li je profi fudbaler. CCC...

avatar
Elliott Roger
Wednesday, 24.05.2017
23:54

Kaže se svaka čast na osvojenom trofeju Junajtedivci. Ali mali ostaju uvek mali,pozz.

avatar
Berba9
Thursday, 25.05.2017
00:53

taj igrac ima samo borbenost i trku, sramota da on igra ispred Martiala ili da zauzima mjesto mladim igracima poput Pereire

avatar
Nikki92CFC
Thursday, 25.05.2017
00:27

Pa rekao sam, ovo je samo detalj sa utakmice koji mi je skroz neverovatan.

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Wednesday, 24.05.2017
22:56

Nikad lakše osvojen trofej za Junajted. Čestitke.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 24.05.2017
22:56

Kraj meča je najjači. Mančester počinje da plaća invalidsko svojim igračima.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 24.05.2017
22:55

murinjo je doktor kad se igraju finala...darmijan danas bio odlican...to je bio taj cuveni bertrand traore najbolji fudbaler ikada hahaah..decko nema nista osim brzine i Rastine frizure nije se ni video

avatar
Elliott Roger
Wednesday, 24.05.2017
23:56

Prorok 16% King se zeznuo, nema ga, cvili negde u svojoj sobici. Čovek bi trebao biti srećan, prvaci su engleske.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 25.05.2017
01:10

Pazi,Ake novi Pujol,Traore novi Anri a Musonda novi Ronaldo,cini mi se da je spominjao i da je Bejker novi Lampard. Sve novi superstarovi a rastrkani negde po pozajmicama...

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 24.05.2017
22:55

Realno em sam odavno pretpostavio da ce LS izboriti na bilo koji nacin,em su stvarno odigrali finale kako treba da odigras da bi pobedio. Ajax je samim finalom napunio kasu jer ce prodati bar 4 igraca. UTD ce vrvtn potrositi oko 300m na pojacanja ali za 2 godine,ao ne i sledece vec ce biti onaj stari tim

avatar
RB Leipzig(najjači)
Wednesday, 24.05.2017
22:54

Zlatan ima tezu povredu od svih koji imaju stake a jedino njemu ne trebaju😂.

avatar
ADIS-M-UNTD
Thursday, 25.05.2017
06:34

Ista je povreda i kod roha. Zlatan je Monstrum.

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 24.05.2017
22:54

Kuriozitet je da je Murinjo osvojio LS ili LE sa svim timovima osim onda kada se to najvise ocekivalo i kada je bio glavni favorit sa Realom i Celsijem.

avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 25.05.2017
01:05

Pogotovo sa Celzijem nije nikad u finale usao a prozivaju ga najvecim takticarem a jedan Avram Grant odvede Celzi posle njega u finale i na nesrecan nacin izgubi ga.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 24.05.2017
22:54

Hirurški precizno od strane Murinja.

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 24.05.2017
22:53

I cak sa sestim mestom opet drugi najbolji engleski tim ove sezone. Mi dva najvaznija trofeja i oni ova tri. Celsi i Junajted skroz dominacija u XXI veku. Ocekivao sam ovo sto govori i pogodjena kvota 6,75 (2-2&2-3) :))

avatar
LoleRava
Wednesday, 24.05.2017
22:50

Toliko je ih Murinjo zatvorio svojom taktikom i postavkom da je Ajaks izgledao kao tim koji se bori za opstanak u Holandskoj ligi,cini mi se do jutra im ne bi dali gol.

avatar
Jack Rackham
Wednesday, 24.05.2017
22:50

Ajaks? Leprsava igra? Ok!

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 25.05.2017
00:28

Pa realno te leprsave pogotovu neiskusne Murinjo i ugasi. Da Guideti onaj kako vec dade gol u 96 min za Seltu e to bi bio hladan tus ili da je Lyon bio drugi finalista ovako protiv Ajaksa se znalo sta ce biti i najavio sam tacan rez 2-0 za Utd

avatar
lonchy2909
Thursday, 25.05.2017
20:26

Taj Lion da nesto vrijedi en bi sebi dopustio da ga Ajaks razbio na komade u prvom mecu, a pogotovo ne bi sebi dopustio da kasni 25 bodova za jednom Nicom. Znam da su psg i monako daleko ispred svih, ali jedna Nica DA ODE LIONU 25 BODOVA U LIGI. Tako da taj Lion je samo slican ovome Ajaksu nista vise.

avatar
_MUFC_
Wednesday, 24.05.2017
22:49

Murinjo taktički doktoriski spremio utakmicu! Felaini,Blind,Darmijan igrači koji su tokom čitave sezone bili kritikovani odlično odigrali meč,naročito Felaini.Rašford nešto lošiji danas ali ne može ni on da odigra svaku odlično,ipak je još mlad.Svi su bili veoma disciplinovani,Ajaks nije imao ozbiljnu šansu tokom čitavog meča.Traore veoma nezgodan igrač.Brz,jak sa odličnom tehnikom.Dolberg je bio nevidljiv tokom meča.Mančester se vraća u Ligu Šampiona,ovo je bila solidna sezona sa Murinjom.Sljedeća sezona će biti bolja! GLORY,GLORY MANCHESTER UNITED!!!

avatar
RB Leipzig(najjači)
Wednesday, 24.05.2017
22:49

Stetaaaa! Neee!

avatar
Adnan
Wednesday, 24.05.2017
22:48

Čitav dan sam bio nervozan,razmisljajuci o najgorem scenariju,da se ovo vise nikad ne ponovi.

avatar
Misosesic
Wednesday, 24.05.2017
22:48

Cestitke Junajtedu na povratku u LS ali igra grozna.

avatar
dacha
Wednesday, 24.05.2017
22:47

Očekivana i zaslužena pobeda,čestitam navijačima...

avatar
HHadzimontagic
Wednesday, 24.05.2017
22:47

Zao mi je Junajted, mogu se oni radovati pobedi, ali Junajted igra los fudbal, nisu oni slucajno sesti u ligi. Ovaj Junajted nije igrao ni jednu utakmicu dobro u LE, veceras je Junajted izgledao kao ekipa iz Championship, kao ekipa koja postigne srecan gol, i brani se cijelu utakmicu. Vodeci ljudi Junajteda treba dobro da se zabrinu, jer je Junajted na putu Liverpula, mozda nece ligu osvojiti 25godina i vise.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 24.05.2017
23:41

Barsa verovatno nece bar 10 godina jos,ali to je i realno,opet su mali klub,ko Espanjol

avatar
MANUTD
Wednesday, 24.05.2017
23:45

Eto vi igrate dobar fudbal, pa vas je Juventus sa losim fudbalom oducio ove sezone. Niste trofej uzeli. Sada jedino cemu mozes da se radujes jeste eventualni poraz Reala i nista drugo.

avatar
Breaking Bad
Wednesday, 24.05.2017
22:47
avatar
VernesDelic8 LFC
Wednesday, 24.05.2017
22:47

CestitamnAjax gori nego stoke city

avatar
Hajduk United
Wednesday, 24.05.2017
22:46

Hvala Dragom Bogu...nije bilo lako...šou...3 pehara i liga orvaka dogodine...je da je sve manjeg sjaja ,ali kad bolje nemože dobro je i ovako....jako teška sezona....hvala Unitedu na svemu...

avatar
Juventino SS
Wednesday, 24.05.2017
22:46

Rutinski, potpuno zasluženo, Ajaks klasičan trkački poletni tim sa omladinom koja ne može da igra ovakve utakmice protiv ozbiljno pripremljene ekipe kakav je Mančester bio večeras. Znači da podvučemo crtu, mnogi navijači Totenhema, Liverpula i Arsenala koji su se cele sezone zezali na pomen ime Mančestera, sve bi dali da je njihov klub ove godine podigao neki trofej, i još nešto, u odnosu na smešni liga kup i neki tamo šild, trofej lige evrope ima ipak težinu.

avatar
Wednesday, 24.05.2017
22:46

Ovo je najslabija sezona u istoriji LE,gde je bio Junajted naspram drugorazrednih ekipa i to je jedina realnost njihovog osvajanja ovog takmicenja,Ajaks igra sa decom koja fizicki ni takticki nisu dorasli ovakvom tipu utakmica,Traore je ozbiljna potencijal.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 24.05.2017
23:42

Pa sta ce? Nisu oni Celzi da ne osvoje nista u Evropi,doduse treba biti u top8 da bi je igrao,nije to lako.

avatar
MANUTD
Wednesday, 24.05.2017
23:44

Je l' taj igrao veceras? Jedino ako nije onaj mali sto je bio u celu utakmicu u dzepu naseg rezervnog desnog beka koji je igrao prvog levog?

avatar
RedDevil89
Wednesday, 24.05.2017
22:46

Sezona spasena. Sad je red na rezove. Lingard ako je vlasnik kluba onda mi je jasno kako je i dalje deo Junajteda. Kakva prevara od igraca. Felaini drvo ali gine za svaku loptu. Pocinjem polako da ga gotivim. 😁

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 24.05.2017
23:43

Felainia ne bih prodao nikad,mozda i najzahvalniji fudbaler ove sezone.

avatar
Elliott Roger
Thursday, 25.05.2017
09:47

Upravo to, dečko se ne buni, ugrabi svaku priliku koju mu ukaže Murinjo.

avatar
AstorRed
Thursday, 25.05.2017
06:17

Ali ne i kvalitet za ls..

avatar
mrancic
Wednesday, 24.05.2017
22:45

Igrač utakmice Felaini.Odbrana odlična.Rašford jedini koji je odigrao slabo.Možda zbog izolovanosti u nspada.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 24.05.2017
22:45

Cestitke svim normalnim navijacima utda

avatar
MANUTD
Wednesday, 24.05.2017
23:43

A nama ostalima nista? Fin pokusaj ali mi pojedinci se secamo sta si pisao za Junajted pre ove utakmice. Nece te ta dobrocudnost oprati.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
00:15

Hvala ti brate moj, znam da meni posebno cestitas, i meni je drago sto cemo da deremo Spance zajedno :D

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 24.05.2017
22:44

Nakon utakmice 3,4 igraca Junajteda sa stakama ide po terenu i cestitaju jedni drugima ,ko da su iz rata dosli :)

avatar
West London
Wednesday, 24.05.2017
22:44

Čestitke Unitedu što je upotpunio sve europske trofeje,sasvim očekivano su osvojili,ali nek se Mourinho drugi put zapita kad bude prozivao trenere kako igraju bunker i kako se brane,on je u Stokholm došao s tim ciljem i uspio je,i onda se drugi brane a United igra tešku ofanzivu,ne ide brate nikako ne ide

avatar
Blek stena
Wednesday, 24.05.2017
22:43

Kakva god igra bila bez nešto mnogo pomuke su dobili.Tako da lš je tu a to je i najvažnije.Bravo i sad pametno sa pojačanjima.

avatar
ogiee
Wednesday, 24.05.2017
22:43

Dr. Mou..sledeca sezona jos boljaaa

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 24.05.2017
22:43

Kakva rutina, klasična Murnjova utakmica.. Bravo za ekipu, zaslužili su ovo posle teške sezone! GGMU!!!! :))))))

avatar
JC\'90
Wednesday, 24.05.2017
22:43

Zasluzeno. Ali Sancez iz Ajaxa ce biti jedan od najboljih stopera na svetu za koju godinu. Ima sve, cak je i psijicki mnogo jaka za svoje godine.

avatar
jack wilshere
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Cestitam svim navijacima Junajteda na trofeju.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 24.05.2017
22:52

Hvala, ponos Engleske!

avatar
adis adis
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Haha vise se napatiliu protiv Sandrlenda a nije da tako nisam napisao jos poslije pobjeda protiv Rostova da ce ovo takmicenje na iskustvo uzet.Neki ovde pisase da jedva cekaju da united naleti na Celtu pa na Ajax i et finale dodje bez prolivenog znoja,ajde sad nek pisu ovi mali kako je lahko ovu djecu i tako to vjeciti izgovori mrzitelja caooooooooo lu

avatar
AstorRed
Thursday, 25.05.2017
06:19

Selta vas upropastila 😂

avatar
Milan Petrovic1
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Zasluzeno. Videcemo sta ce Leto da donese sa ovim timom ne mozemo da se borimo sa najjacima.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 24.05.2017
22:51

Naravno ako dovedemo top pojacanja, zasluzujemo jer smo ubedljivo najveci klub u PL!

avatar
AstorRed
Thursday, 25.05.2017
06:20
avatar
Adnan
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Genijalan meč,Felainijev najbolji meč za Junajted ikad,kakva dominacija,3 trofeja za Murinja u prvoj sezoni,sjajno.

avatar
United_forever
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Bravo za United, lepo mi je videti da osvoje nesto...nNajjace od svega je na kraju utakmice, samo si mogao stake da vidis na terenu :DnP.S. cestitke ajaxu, ali nisu mogli nista, united ih je savrseno zatvorio u svim segmentima.

avatar
lonchy2909
Wednesday, 24.05.2017
22:47

Toliko staka u zivotu nisam video.

avatar
Adnan
Wednesday, 24.05.2017
22:50

Više štaka nego nogu na terenu.

avatar
Z
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Jbt...na terenu vise fudbalera na stakama nego u dresovima....

avatar
Wednesday, 24.05.2017
22:42

Murinjo profesor-doktor fudbala, objasnio neke stvari. Takticko savrsenstvo, genijalno. Cestitke najvecem engleskom klubu na trofeju i plasmanu u LS.

avatar
Elliott Roger
Wednesday, 24.05.2017
22:48

Hvala.. Pozdrav i za tebe navijača najtrofejnijeg ITAlijanskog i evropskog giganta.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 24.05.2017
22:50

Hvala, takodje zelim i najvecem italijanskom klubu srecu da se kvalifikuje za LE!

avatar
somi99
Wednesday, 24.05.2017
22:41

Iii gubitnik sezone jeee:nARSENAL!!!

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 24.05.2017
22:41

Sad mogu da se zavalim i da mirno iscekujem prelazni rok. Sezona je odlicna,Komjuniti sild,Liga kup,LE i izborena LS. Ako sam negde pogresio ne zamerite,pio sam neko rusko pivo tokom utakmice.

avatar
johnterry26
Wednesday, 24.05.2017
22:41

Utakmica sa pecatom Zozea Murinja. Ugusio Ajax , dao im loptu a nije im dao da urade nista sa njom.Ljudi nisu imali ozbiljnu sansu za 90min. Veliki je trener to ne otpisujte starog lisca.

avatar
Z
Wednesday, 24.05.2017
22:41

Svaka cast djavoli! Drago mi je sto ce PL imati 5 predstavnika i naravno, drago mi je zbog Murinja!

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 24.05.2017
22:55

Cek Liverpul da prodje kvalifikacije.

avatar
Wednesday, 24.05.2017
23:26

Немаш гаранцију да ће Ливерпул да прође квалификације

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 24.05.2017
22:40

TITULAAA TITULAAA TITULAAA NAJVECI KLUB U PL IMA SVE MOGUCE TROFEJE!! Murinjo najveci takticar na svetu, bukvalno je unistio takticki Ajax, koliko je ovo lagano bilo, POOGBOOM FANTASTICAN, zver od igraca samo je problem sto nema zadnjeg veznog koji bi mu dao slobode, SA TOP POJACANJIMA I OTERIVANJEM PROSEKA BICEMO DOMINANTNI, IDEMO LIGA SAMPIONAA BRE GGMU !!!

avatar
Dodaaa-ktbffh
Thursday, 25.05.2017
14:09

Zna se ko je prvi objedinio sve evropske trofeje..Decaci stanite iza lavova..ktbffh

avatar
Dodaaa-ktbffh
Thursday, 25.05.2017
17:20

Nista konkretno ne rece?..Pogledaj tabelu PL,bice ti jasno,ko se gdje nalazi...hahaha pozz

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 25.05.2017
16:41

Hahaha jel si ti svestan sta si napisao? Imamo 3 puta vise trofeja od vas, 3 puta smo veci klub od vas, tako da idi nazad u rupu, morate vi jos 50 godina da igrate da bi bili na nivou Junajteda-najveceg kluba u PL!

avatar
Zoki N1
Wednesday, 24.05.2017
22:40

Molim još mjesta za jedan trofej...Junajted 💪💪💪💪

avatar
Sibin (SZPU)
Wednesday, 24.05.2017
22:40

Sta uradi covek najpoletnijem timu u Evropi ove sezone... MasterClass Mourinha.

avatar
No 1
Wednesday, 24.05.2017
22:40

Murinjo se uvijek poslednji smije!

avatar
Thursday, 25.05.2017
00:17

hahaha tako je