Istorija i tradicija su saveznici Reala

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.02.2015.
16:46
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv statistički podatak vezan sa špansku Primeru provlači se po medijima na Pirinejima, tiče se 'Kraljevskog kluba' i njegove efikasnosti.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

O čemu se radi?

Real Madrid je u dosadašnjem toku domaćeg šampionata postigao čak 70 golova, a ako se napravi uporedna analiza iz prošlih vremena, to bi trabalo da bude garancija osvajanja titule prvaka Španije.

Jer, ko god je u prošlosti postigao 68 i više golova posle 21. kola u Primeri, na kraju se okitio šampionskom titulom.

Ekipa Karla Anćelotija beži prvom pratiocu i najvećem rivalu Barseloni četiri boda, do kraja sezone ostalo je da se odigra još 16 kola.

Još jedna zanimljivost vezana za Real, je da je na sinoćnoj zaostaloj utakmici protiv Sevilje na 'Santjago Bernabeu', prvi put od 1980. godine trener 'Kraljevskog kluba' bio prinuđen da izvrši dve izmene zbog povreda u prvom poluvremenu.

Naćo Fernandez je zamenio Serhija Ramosa, a Hese Rodrigez Iska.

Hese je tako postao tek šesti igrač u istoriji Reala koji je kao izmena postigao gol u prvom delu igre. Pre njega to je učinio Frenando Morijentes 1999. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Thursday, 05.02.2015
17:53

Kad se bude zavrsila utakmica sa Ateltikom,e onda cemo da vidimo da li je Real kandidati za osvajanje Titule....Da napomenem,jedini veliki tim koji je Real dobio ove sezone je Barsa,ali to je bilo na pocetku sampionata,,Ja i dalje tvrdim da ovaj Real nema kapacitet da dobija najvece timove u kontinuitetu.

avatar
REAListaee
Thursday, 05.02.2015
17:57

A koji je veliki klub barsa u zadnje 2 god pobijedila ?

avatar
Boixos Nois
Thursday, 05.02.2015
19:50

A protiv kojih velikih klubova je Barsa igrala u zadnje 2 godine? Jedino protiv Sitija i PSG-a koji su trenutno dobri

avatar
Diego Forlán Corazzo
Thursday, 05.02.2015
19:06

Pobedila je moj Atleti evo tri puta za mesec dana, pobedili su i PSZ (pricajte sta hocete ali oni su jedni od velikana francuskog fudbala), pobedili su i real neki put za 2 godine i siguran sam jos nekoga da su pobedili.

avatar
Don Andres
Thursday, 05.02.2015
19:01

evo samo u zadnjih mjesec dana dobili atletiko par puta.. a taj atletiko je jos uvijek vazeci sampion spanije i vicesampion evrope.. sta ste ono vi uradili u okrsajima sa atletikom ove sezone?

avatar
@stats
Thursday, 05.02.2015
18:52

Real su dobili 2 puta u prvenstvu prosle sezone,Atletiko 3 puta u poslenjih mesec dana,Siti,Psg,Milan... Sa drugim jacim klubovima nisu ni igrali.Kakve to veze ima sa ovim sto je lik napisao?Real trenutno ne igra dobro,od 5 meceva ove sezone sa Atletikom imaju 3 poraza i dva remija,izgubili su skoro od Valensije,provukli se protiv Kordobe...Nisu u formi,to je i Anceloti rekao,od ove utakmice za vikend mnogo toga zavisi.Jos imaju problema sa povredama(Modric,Rodrigez,Ramos),Marselo kaznjen...Ako dobiju to im daje ogromne sanse za titulu,ako izgube bice verovatno neizvesno prvenstvo do kraja. Ceka ih gostovanje na Kamp Nou,gostovanje Sevilji...

avatar
Benz9
Thursday, 05.02.2015
18:00

tad smo bili u slicnoj situaciji kao sad....dosta smo oscilirali sa formom i trazili igru,a vi ste bili u punom naletu sa svim pobjedama do tada i uz to niste primili gol....a onda smo vam pokazali kako se igra fudbal i zaabiljezili pobjedu koja je znacila mnogo vise od osvojena 3 boda....mozda nam ponovi sa atletikom,ali i ako ne ondacemo imati sansu da pobjedom na nou kampu izbacimo barsu iz trke za titulu...