Islanđani ispustili prednost, Mađari nadomak osmine finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.06.2016.
19:51
Izvor: Sportske.net

Island je imao prednost od jednog gola sve do 88. minuta, propustili su priliku da zasednu na prvo mesto na tabeli ove grupe. Nemanja Nikolić junak Mađarske.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Slobodno možemo reći da su danas koplja ukrstila dva iznenađenja iz prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva. Islanđani koji su uspeli da odiraju nerešeno sa Portugalcima danas suodigrali nerešeno sa Mađarima 1:1 (1:0) u okviru drugog kola grupe F Evropskog prvenstva.

Verovatno jedna od najzanimljivijih grupa na ovom Evropskom prvenstvu, svi imaju šansu da se plasiraju u narednu fazu, a definitivno dva najveća iznađenja u ovoj grupi su upravo Mađari i Islanđani.

Islanđani su imali jednu solidnu priliku u 10. minutu preko Bodvarsona koji je šutirao glavom preko gola, zatim i u 31. minutu preko Gundmundsona kada je Gabor Kiralji odlično intervenisao.

Igrao se 38. minut kada je sudija Sergej Karašev pokazao na belu tačku nakon što je Tamaš Kadar napravio faul u svom šesnaestercu, a siguran izvođač bio je Gilfi Sigurdson.



U nastavku utakmice Mađari su bili konkretniji, ali bez dobrih prilika za gol sve do samog kraja. Islanđani su se svesno povukli na svoju polovinu terena, branili su se svim snagama, a Mađari nisu uspevali da pronađu rupu u odbrani ovog tima.

Pokušavao je Džudžak iz slobodnih udaraca dva puta, ali je golman Islanđana oba puta, iako ne toliko siguran, zaustavljao udarce.

Selektor Mađara Bernd Štork je pokušao i sa Nemanjom Nikolićem, nije bilo uspeha sve do samog kraja meča.

Igrao se 88. minut, Nikolić je ubacio loptu u peterac ka Salaiju, da bi u sopstveni gol loptu ubacio Seavarson i postavio konačan rezultat.

Islanđani su imali veliku priliku da pobede na ovom meču, ali Gilfi Sigurdson je promašio slobodan udarac iz dobre pozicije.

Upravo je 1:1 rezultat kojim je završena utakmica, Mađarima mnogo više odgovara ovaj rezultat pošto su jednom nogom već u narednoj fazi.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Saturday, 18.06.2016
20:59

Koliko mi je bilo drago protiv Portugala sto su izdrzali toliko mi ih nije zao danas sto su ispustili prednost. Protiv Madjara su mogli .. VISE!

avatar
Mulle4_6
Saturday, 18.06.2016
20:15
avatar
Alex DeLarge
Saturday, 18.06.2016
20:13

Skoro mi nije bilo krivlje... Klasicno neiskustvo, ne mozes celo poluvreme da se branis na 30 metara od gola. To i golman amater, gol je vise njegov nego onog igraca koji je ispao na strani...