Inter opet menja vlasnika?

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.04.2015.
10:41
Izvor: Sportske.net

Priča "Gazete" demantovana, ali potencijalni kandidat nikoga nije ubedio. Navijači veoma zagrejani, koliko je realno da Tohir proda klub.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Jeste, u pitanju je Masimo Morati. Za nešto manje od 20 godina uložio je oko 1.3 milijarde evra u klub, na kraju 2010, uspeo da ponovi uspeh svog oca Anđela i stigne do evropske krune.

Onda je Inter ponovo počeo da pada, sada su tamo gde su i bili pre "Kalćopolija" ili bolje da kažemo još niže. Morati je 2013. prodao većinski paket akcija tajkunu Eriku Tohiru, ali se ništa nije promenilo.

Neka ulaganja se nisu isplatila, Morati se povukao sa mesta počasnog predsednika, simbolično je pokazao da se ne slaže sa klupskom politikom, ali se priča da je upravo on inicirao smenu Macarija i povratak Roberta Manćinija u klub.

Takođe pre nešto više od godinu dana sprečio je, uz pomoć navijača razmenu sa Juventusom i odlazak Fredija Guarina u Torino u zamenu za Vučinića.

Sada se priča da planira da otkupi većinski deo od Tohira, ali ne sam, već sa svojim prijateljima, dugogodišnjim sponzorom iz Pirelija, Tronketi Proverom, kao i nekadašnjim vlasnikom Pelegrinijem, od koga je 1995. otkupio Inter. Njih trojica bi preuzeli klub od azijskog vlasnika, ili se makar tome nadaju navijači.

Pre par sati se oglasio i Morati, tvrdi da nema takve planove i smatra da će Tohir uspeti da Inter vrati na staze stare slave.

Ali, mediji su uporni, javna je tajna da je on odbio da proda svojih preostalih 30% deonica i da je razlog tome što želi da zadrži ne samo kontrolnu funkciju već da proba u budućnosti da preuzme klub.

Javnost ga podseća da je 1995. kada je porodica Morati vratila vlasništvo nad Interom rekao da nikada više klub neće biti izvan vlasništva porodice, doduše oni i sada imaju nešto manje od trećine, ali je jasno da je ipak glavni Tohir kome ne ide kako je zamišljao.

Navijači ga ne krive, doveo je neke dobre igrače, ali to je radio i Morati pre 2005. i nije imao uspeha. Da li je potrebno vreme, da li je ova priča o povratku Maksa na čelo kluba samo nostalgija, ili se nešto više krije iza toga, videćemo u narednom periodu.

Našu priču o Moratijevim godinama u Interu možete da pročitate ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke