"Inke" u polufinalu, noć u znaku Paola Gerera

Autor: Boban Filipović
petak 26.06.2015.
04:28
Izvor: Sportske.net

U drugom četvrtfinalu na Kopa Amerika Peru tukao Boliviju u 'andskom' derbiju sa 3:1, sva tri gola za pobednički sastav postigao je iskusni napadač koji je zlatno doba svoje karijere proveo u nemačkoj Bundesligi.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Domaćin Čile je dobio rivala u polufinalu Kopa Amerika.

To je reprezentacja Perua, koja je u ranim jutarnjim satima po našem vremenu bila bolja od Bolivije.

Prvi gol na stadionu 'Munisipal' u Temuku pao je posle 20 minuta igre. Vargas je odlično centrirao s levog boka, Paolo Gerero je najviši u skoku - 1:0 za Peru.

Chile Soccer Copa America Peru Bolivia

Tri minuta kasnije 'Inke' izvode kontranapad iz udžbenika, Kueva šalje maestralan dubinski pas ka Gereru koj izlazi oči u oči sa golmanom Kinonezom, rutinski šalje loptu u mrežu i postiže svoj drugi gol na utakmici.

gerero

Bolivija je imala prilike preko Moralesa i Marsela Martinsa Morena da se vrati u život, u prvom slučaju lopta je otišla pored gola, u drugom je golman Pedro Galese dobrom intervencijom sačuvao dva gola prednosti Peruancima.

Imao je oporavljeni Džeferson Farfan dva pokušaja u finišu prvog dela igre, prvo bio zamalo neprecizan u završnici dobre akcije svog tima, a potom prebacio gol iz slobodnjaka, te se na veliki odmor otišlo pri vođstvu Perua od 2:0.

'Inke' su bolji tim i u nastavku, šanse ne koriste prvo 'stari lisac' Klaudio Pisaro, potom ponovo Farfan, ali sve dileme oko pobednika i drugog finaliste otklanja Paolo Gerero svojim trećim golom na utakmici.

Bivši napadač Bajerna iz Minhena i Hamburga, koji je umeđuvremenu preuzeo kapitensku traku od Pisara, koristi kardinalnu grešku Beharana, krade loptu u opasnoj zoni, ponovo izlazi sam pred golmana Bolivije Kinoneza, ponovo rutinski rešava zicer i stiže do het-trika.

gerero

Tri minuta kasnije Gerero je mogao da postigne i svoj četvri gol, tukao je pored gola posle prodora farfana.

Bolivija je u 84. minutu postigla počasni gol sa penala koji je skrivio desni bek Perua Advinsul. Marselo Martins Moreno je bi precizan sa 'kreča' i postavio konačnih 3:1.

moreno

Golove i najzanimljivije momente sa druge četvrtfinalne utakmice na Kopa Amerika pogledajte u prilogu:



Sasvim zaslužen trijumf Perua, 'Inke' će u polufinalu na megdan domaćinu Čileu koiji je dan ranije uz 'pomoć prijatelja' eliminisao aktuelnog šampiona Južne Amerike Urugvaj.

Chile Soccer Copa America Peru Venezuela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 26.06.2015
12:10

Voleo bih da se u finalu nađu moj favorit (Čile), i najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja, Peru. Dakle, u finalu Čile-Peru :))))

avatar
Dusan Petrovic
Friday, 26.06.2015
12:32

Eto koliko ti ''pratis'' Kopa Ameriku.Pa kako da se nadju u finalu kad je od ranije poznato da Cile u POLUFINALU ceka pobednika ovog susreta

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Friday, 26.06.2015
18:58

Hahahahahahahah

avatar
Friday, 26.06.2015
15:12

U pravu si. Pratim samo utakmice reprezentacije Čilea. Nisam upoznat sa žrebom.

avatar
Amar Zo
Friday, 26.06.2015
11:15

Bravo Peruanci sjajan mec

avatar
Naprednjak
Friday, 26.06.2015
09:46

Inke do titule!