Inijesta: "Pobedićemo Real za Krojfa"

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.03.2016.
00:00
Izvor: Beta

'Bledi Vitez' izjavio da bi trijumf u predstojećem "El Klasiku" bila najbolji način da se oda počast Johanu Krojfu, legendi katalonskog kluba, koji je umro prošle nedelje.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Holandski velikan je jedan od tvoraca moderne Barselone i njene uspešne serije, a to je uradio i kao igrač i kao trener.

"Apsolutno bi bilo lepo pobediti Real i posvetiti pobedu Krojfu. Mnogo toga nam je dao, kao i našim navijačima i svetu fudbala uopšte", rekao je Inijesta.

Barselona je ranije objavila da će na utakmici na Nou Kampu odati počast Krojfu pre utakmice. Navijačima će na stadionu biti podeljeno 90.000 kartica na kojima će pisati "hvala, Johane" na katalonskom. Iste reči će se nalaziti i na dresu ekipe, umesto uobičajenog grba na kome piše "svetski prvaci".

Igrači obe ekipe izaći će na teren u društvu dece koja će nositi majice na kojima će na prednjoj strani pisati "Fondacija Krojf", a na leđima "Barselona".

Pre početka utakmice održaće se minut ćutanja, kao i video prezentacija u znak sećanje na Krojfa.

Očekuje sa da svih osam živih predsednika Barselone budu na utakmici u subotu.

"Biće to vrlo posebna utakmica i nadam se da ćemo imati posebnu motivaciju", rekao je Inijesta.

Barselona je tokom četiri dana žalost za Krojfom ove nedelje primila više od 60.000 navijača koji su došli na stadion da mu odaju počast.

Nekadašnji igrač kluba umro je posle petomesečne borbe sa rakom.

Barselona u meč ulazi sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranim Atletiko Madridom i 10 bodova prednosti u odnosu na Real. Eventualna pobeda katalonskog kluba bi skoro sigurno eliminisala Madridjane iz trke za titulom. Posle tog meča igraće se još sedam kola Primere.

Barselona je trenutno u rekordnoj seriji od 39 utakmica bez poraza i ima šansu da osvoji triplu krunu drugu godinu uzastopno. U maju igra finale Kupa kralja protiv Sevilje, a u Ligi šampiona je trenutno u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Kosic
Thursday, 31.03.2016
13:46

Cim sam procitao naslov teksta,znao sam da je ovaj naslov izmislio neki novinar. . .

avatar
ppera1
Thursday, 31.03.2016
12:41

Postoji 'mala' razlika između 'pobedićemo Real' i 'bilo bi lepo pobediti Real'. Ovo prvo niko ne bi izjavio, a ponajmanje Iniesta...

avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 31.03.2016
10:49

Nije covjek rekao da ce pobjediti Real,nego da bi bilo lijepo kad bi pobjedili za Krojfa...

avatar
Novak Najbolji ikad
Thursday, 31.03.2016
10:03

Ova utakmica za Barsu nije bitna, nek se spremi Atletiko.

avatar
JovicaDobrica
Thursday, 31.03.2016
09:10

Daj nam real da se igramooo.

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 31.03.2016
13:47

Eto vam Real osvojite jos 9 primera i 5 liga sampiona pa se igrajte..

avatar
JovicaDobrica
Friday, 01.04.2016
21:36

A svjetsko klubsko? A kup kralja?... 😢 ovim tempom to sto si nabrojao eventualno 10 godina je potrebno.

avatar
Mića
Thursday, 31.03.2016
08:19

Utakmica je prognodtički nepredvidljiva jer je svaki ishod i moguć i realan. Logično je očekivati da će Real odigati najbolju utakmicu u sezoni. To je poslednja šansa Realu da popravi utisak jedne, po svoj prilici neuspešne sezone. Pamtiće se ta pobeda nad Barselonom i biće kakava takva uteha realovim navijačima. nKonkurencija u LŠ je veoma jaka sa više favorita. Tim koji neće biti prvak u svojoj ligi neće biti ni prvak Evrope. nNe treba biti fudbalski ekspert pa videti da je Real tim sjajnih pojedinaca ali ne baš dobro uklopljenih u timsku igru. To je Real koštalo tutule u Španiji ali će ih to koštati i titule u Evropi.nŠta reći za Barselonu? Eto im Reala i eto im prilike da se najzad oklizni. Utešno je da izgubljena utakmica protiv Reala, Barseloni neće pokvatri, zaista velike šanse za ponovljenom tripletom.nNa kraju, bolje je kiksati protiv Reala nego sledeće utakmice protiv Atletika koja je mnogo bitnija.

avatar
Pope el Berraco
Thursday, 31.03.2016
03:29

Ne bih bio u kozi Reala,ako tako bude!

avatar
Brat Sergio (Return)
Thursday, 31.03.2016
00:45

Covjek je rekao da bi bilo lijepo pobjediti Real, ne i da ce ih pobjediti. Ne znam odakle vam ta vijest, ali ja sam ovdje procitao drukcije kao i svi koji budu citali tekst. Mislim na nas normalne, dok barcini navijaci nece ni procitati vec ce samo pisati svoje smijesne komentare. Bas kao i uvijek.. :)

avatar
HHadzimontagic
Thursday, 31.03.2016
00:15

U skoroj buducnosti ce mnoge ekipe pokusati da igraju fudbal koji igra Barsa, Barsa pise novu istoriju fudbala. Zelja igraca je velika, ali treba se cuvati za LS, Barsa ce sa pola snage do pobjede.

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 31.03.2016
00:04

Sta je trebalo Realu da dolazi na Nou Kamp u najnezgodnijem mogucem trenutku...:)Bice jako motivisani i inspirisani da pobjede.