Infografik - Ko su najskuplji tinejdžeri Premijer lige ikad?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.01.2015.
18:24
Izvor: Sportske.net

Pogledajte sjajan inforgafik koji nam pokazuje kojih 10 fudbalera su najskuplji u istoriji Premijer lige, a koji su u svoje klubove dovedeni kao tinejdžeri.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Kako vreme odmiče, sve su češći slučajevi da se klubovi odlučuju na dovođenje mladih igrača čija je cena preko 10 miliona evra, a to je možda i najčešći slučaj u Premijer ligi.

Nekoliko je dobrih primera u svetskom fudbalu, a zanimljivo da je najvećih deset transfera u Premijer ligi što se tiče igrača mlađih od 20 godina čak četiri otišlo iz Sautemptona.

Pored toga, u poslednjih deset godina desilo se čak osam transfera od deset koje ćete videti na narednom infografiku, a dvojica koja nisu u tom intervalu su danas vodeći fudbaleri sveta, Kristijano Ronaldo i Vejn Runi.

Pogledajte kompletnu listu svih igrača, videćete da su čak četvorica prešla u Mančester Junajted.

Evo i kompletne liste, videćete na infografiku koliku platu primaju, koja im je prosečna ocena ove sezone prema sajtu koji se bavi statistikom u fudbalu, gde su sve igrali, koje trofeje osvajali, kao i na kojoj poziciji igraju. Naravno, sve to uz njihove generalije.

top transferi premijer liga

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BrutalnoIskren#7
Friday, 30.01.2015
19:40

Najvise me je zanimao prosjek ocjena koji su postigli i morao sam primijetiti da jedan Mikel ima visu ocjeno od Volkota. Jeste Volkot bio povrijedjen dosa ali mislim da vece prevare na mjestu zadnjeg veznog nema od Obi Mikela. Ne simpatisem klubove za koje igraju ali ovo mi je privuklo paznju.