Infografik - Ko je uticajniji na igru, Runi ili Tadić?

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 11.01.2015.
15:25
Izvor: Sportske.net

Dušan Tadić je ove sezone po mišljenju mnogih najbolji fudbaler Sautemptona, a portal WhoScored je pred meč sa Mančester Junajtedom, uporedio učinak srpskog reprezentativca sa zvezdom Junajteda, Vejnom Runijem.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Kao što možete videti, Runi, prema WhoScored i Opti ima nešto višu prosečnu ocenu, ali se prema raznim parametrima vidi koliko je Tadić više okrenut timu od Engleza.

To i nije preterano čudno, imajući u vidu staž i status Runija u Mančester Junajtedu, ali svakako je Dušan Tadić jedno od najvećih otkrovenja ove sezone.

Tadićevih sedam asistencija, kao i gotovo tri dodavanja kojima se stvara šansa po meču, stavlja ga u sam vrh Premijer lige.

Ipak, Tadić bi morao da popravi preciznost, iako samo malo manje šutira od Runija, Englez je postigao osam golova do sad, a Tadić "samo" dva.

Čini se da je to ključna razlika zbog koje Runi u ovoj statistici ima prednost.

Šta mislite, da li Tadić može da pogura svoj tim, koji, čini se, ponovo igra u dobroj formi, do senzacije na Old Trafordu?

tadic i runi

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 11.01.2015
16:45

Runi-2 utakmice manje, a 6 golova vise, vise suteva i driblinga po utakmici i veci prosek. Vidi se ko je bolji, ali pred Tadicem je buducnost, dok Runi igra jednu od poslednjih sezona u dresu ''Djavola''. :P Bravo za obojicu :D