Imobile: ''Hvala Torinu''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.01.2016.
16:52
Izvor: Beta

Italijanski fudbaler Čiro Imobile rekao je danas da se "s velikom pokornošću" vraća u Torino, kao i da veruje da je tehnički napredovao igrajući u Španiji i Nemačkoj.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ovaj napadač je danas predstavljen medijima nakon što se prošle nedelje vratio posle neuspešnih epizoda u Borusiji Dortmund i Sevilji.

"Hvala predsedniku kluba jer se prema meni uvek odnosio kao prema sinu, a hvala i klubu jer je uložio veliki napor da me dovede. To se desilo i zbog moje velike želje. Hteo sam da se vratim igranju, a ne da ostanem tamo gde nisam igrao ili gde sam igrao jako malo", rekao je Imobile, a preneli italijanski mediji.

Ovaj 25-godišnji napadač počeo je profesionalnu karijeru kao igrač Juventusa, ali je veći deo vremena medju crno-belima proveo na pozjamicama. Posle Juvea otišao je u Djenovu, gde je odigrao sezonu i u 33 nastupa postigao pet golova, a pravi procvat je doživeo u sezoni posle te, kada je u 33 nastupa za Torino postigao 22 gola.

Nakon toga je otišao u Dortmund, ali je u 24 utakmice postigao samo tri gola. Posle toga je otišao na pozajmicu u Sevilju, ali je nakon samo osam odigranih mečeva došao na pozajmicu u Torino. Za "bikove" je već odigrao jedan meč, u kome je postigao gol iz penala.

"Prošao sam kroz loše trenutke, ali oni su me ojačali. Vratio sam se sa velikim entuzijazmom i željom da pokorno radim. Mislim da sam napredovao tehnički, u kretnjama i zaštiti lopte", rekao je Imobile.

Torino je trenutno 11. na tabeli, sa sedam pobeda, devet poraza i četiri remija.

"Uvek sam mislio da klub kao što je Torino treba da teži velikim stvarima. Postoje teškoće, ali moramo da idemo napred, kao što smo igrali protiv Frozinonea (4:2). Došao sam u tim koji je pomalo nervozan, ali smo dobro odgovorili na terenu",
rekao je Imobile.

Ovaj napadač je kazao i da veruje da će mu povratak u Seriju A poboljšati šanse da se vrati u reprezentaciju, iz čijeg sastava je izostavljan u poslednje vreme.

"Prošli put sam izostao, ali to je normalno. Treba da imate kontinuitet igara u klubu, a dolaskom u Torino sam dobio šansu da igram i da dajem golove, ali i da se nadjem na Evropskom prvenstvu",
rekao je Imobile.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke