Imao ponude Albanije i Makedonije, izabrao Albance

Autor: Beta Beta
utorak 14.03.2017.
21:24
Izvor: Beta

Najmlađi fudbaler koji je zaigrao za A selekciju Makedonije Taulant Seferi potvrdio je da će igrati za Albaniju, prenose danas makedonski mediji.

adidas.com/football
adidas.com/football

Povezane vesti

Prema portalu Sportmedija.mk, Seferi je odbio poziv selektora mlade reprezetacije Makedonije Blagoja Mileskog i u izjavi za portal Lajmpres rekao da će igrati za mladu selekciju Albanije.

"Pred nekoliko dana dobio sam poziv od obe selekcije da nastupam, a odlučio sam da igram za Albaniju. Zahvaljujem Makedonskoj fudbalskoj federaciji, ali sam, zajedno sa mojom porodicom, odlučio da igram za Albaniju", rekao je Seferi.  

Taulant Seferi, koji se prezivao Sulejmanov pre nego što je odlučio da promeni prezime, nastupao za sve mlade selekcije Makedonije u fudbalu od 15 do 21. godine.

Prema makedonskom portalu Ekipa.mk, Seferi je na svom Fejsbuk profilu napisao da ima veliko poštovanje prema Makedoniji, zemlji u kojoj je rođen i gde je napravio prve fudbalske korake, ali da je u njemu pobedila želja da predstavlja reprezentaciju njegove nacionalnosti, Albaniju.

Taulant Seferi rođen je u Kumanovu 1996. godine, od 2012. do 2014. bio je član za skopskog Rabotničkog, a trenutno igra za švajcarski klub "Jang bojs".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Wolf
Wednesday, 15.03.2017
14:25

Ako se prezivao Sulejmanov onda je rodjen kao Makedonski (Poturceni) musliman ili u narodu popularni Torbeš. Ali mnogi od njih su više naklonjeni turcima i albancima verovatno zbog iste vere i mesani su sa njima tako da ovaj mozda ima i neke albanske korene. Sve u svemu miksovan je mnogo kao i ostali danasnji Torbeši.

avatar
Anderton
Wednesday, 15.03.2017
11:51

FIFA je napravila haos sa ovim pravilima. Najbolji primer je Staniša Mandić koji je u kadetima igrao za CG, omladincima za nas, pa seniorima opet za CG, jasno je da ljudi koji menjaju reprezentacije nemaju vaspitanje i moral, ali zato postoje propisi da ih spreče.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 14.03.2017
23:09

Kakav šok. Dobio je ime po cuvenoj makedonskoj licnosti Taulantu,a igra za Albaniju, preiznenadjen sam!!! Uzas! Stidis li se korena Taulante?!? Taulant je inace makedonac koliko sam ja Baskijac.

avatar
RB Leipzig(baacckk)
Tuesday, 14.03.2017
22:28