Imamo prvog četvrtfinalistu! Uzalud Šaćirijeva majstorija, Džaka tragičar!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.06.2016.
17:43
Izvor: Sportske.net

Penal drama odlučila prvog četvrtfinalistu na Evropskom prvenstvu, ali je Šaćirijev fenomenalni gol razlog što će se o ovoj utakmici još dugo govoriti!

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Reprezentacija Poljske prvi če četvrtfinalista Evropskog prvenstva pošto je posle penal serije savladala Švajcarsku sa 5:4!

Posle regularnih 90, kao i posle dodatnih pola sata u produžecima, rezultat je bio 1:1.


Već posle 20 sekundi, Poljaci su propustili odličnu priliku, posle konfuzije i loše reakcije odbrane Švajcaraca, Levandovski je ukrao loptu, vratio do Milika koji je sa 16 metara promašio prazan gol izletelog Zomera.

Ni Švajcarci se nisu libili da napadnu, a najopasniji su bili nakon prekida, ali je dva njihova pokušaja zaustavio Fabijanski. U redovima Švajcaraca, najaktivniji je bio Džerdan Šaćiri, on je stvorio nekoliko solidnih prilika svojim saigračima, ali je poljski golman ostao nesavladan.

Poljaci su poveli u 39. minutu kada je upravo Fabijanski neverovatnim pasom, bacanjem lopte do polovine proigrao Grosickog koji je uz dosta sreće prošao po levom boku i na drugoj stativi pronašao Kubu Blaščikovskog koji je kroz noge matirao Zomera.

Poljska

Švajcarci su u drugom poluvremenu morali da krenu u ofanzivu, na samom startu je Šaćiri odlično šutirao u prvi ugao, ali je Fabijanski izboksovao loptu daleko od svog gola.

Poljaci su pokušavali uglavnom posle kontri, više su se posvetili odbrani, ali su posle nekoliko brzih napada imali dva solidna pokušaja preko Blaščikovskog i Piščeka, ali se istakao i golman Zomer.

Vladimir Petrović je morao nešto da menja, krenuo je još ofanzivnije, Embolo i Derdijok su zamenili Džemailija i Mehmedija, i to se isplatilo, pošto su Švajcarci zaigrali mnogo bolje.

Najbliži golu bili su u 77. minutu kada je posle prekida najpre pokušao Embolo, njegov udarac je izblokiran, a lopta se potom odbila do Seferovića koji pogađa prečku.

U 81. minutu Džerdan Šaćiri je neverovatnim pogotkom izjednačio na 1:1. Šaćiri je magičnim makazicama sa 16 metara matirao do tada fantastičnog Lukasa Fabijanskog.


Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promene rezultata, pa se otišlo u produžetke.

Primljeni gol kao da je potpuno obeshrabrio Poljake, koji su od tog trnutka bili potpuno bezopasni do kraja regularnog toka meča, a tako su odigrali i prvi produžetak.

Švajcarci su kontrolisali dešavanja na terenu, ali ni oni nisu uspevali da se izbore za još koju izgledniju priliku za eventualni preokret.

Sve do 113. minuta, kada se Derdijok našao u IDEALNOJ šansi da svoj tim odvede u četvrtfinale! On se, posle odličnog centaršuta, našao potpuno sam ispred Fabijanskog, šutirao je glavom, ali je poljski golman izvanredno intervenisao i produžio neizvesnost!



Samo pet minuta kasnije, nova prilika za Derdijoka, ovoga puta posle centaršuta Seferovića sa leve strane, ali je švajcarski napadač sada za trenutak zakasnio da tu loptu prosledi u mrežu.

Malo je nedostajalo da to Poljaci kazne posle jednog nesporazuma u odbrani Švajcaraca u 119. minutu, ali Seferović na kraju otklanja opasnost ispred Blaščikovskog.

To je bilo sve što smo videli u produžecima, a pošto pobednika nije bilo, odluka je pala u penal-seriji.

Evo kako je ona tekla:

Lihštajner - 1:0 za Švajcarsku
Levandovski - 1:1

Džaka šutira daleko pored gola! Ostaje 1:1!
Milik - 1:2!

Šaćiri 2:2
Glik 2:3

Šer 3:3
Kuba Blaščikovski 3:4

Rodrigez 4:4

Krihovjak 4:5, Poljska je u četvrtfinalu i sastaće se sa boljim iz večerašnjeg duela Hrvatske i Portugala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 26.06.2016
00:23

KAko mi je drago sto je Beton promasio penal, i to onako kardinalno lose osutan, uh, uh, kako fin dan danas.

avatar
scofield
Saturday, 25.06.2016
19:10

Svajcarci bili bolji. Saciri igrac utakmice. Sta se desava sa Levandovskim ne znam, mnogo se vise ocekuje od njega. Svejedno, bilo ko da je prosao iz ove utakmice u cetvrtfinale sigurno ispada

avatar
Steffi
Saturday, 25.06.2016
18:23

Pozdrav za Vengera i ekipu

avatar
Saturday, 25.06.2016
18:23

Levandovski i Milik ne mogu zajedno. Guse jedan drugog.

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 25.06.2016
17:55

Dobar i zanimljiv mec. U prvom poluvremenu bolji Poljaci, u drugom su imala oba tima sanse. U produzecima bolji Svajcarci, Sacirijev gol verovatno najbolji na turniru. Poljaci imaju cvrstu odbranu, Glik i Pazdan su sjajan tandem. Kuba sjajan, Grosicki odusevio Lewa je malo podbacio bice bolje u 1/4 finalu. Dzaka ocajno izveo penal i drago mi je sto su prosli Poljaci.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 25.06.2016
17:54

ocekivao sam dosta od ove utakmice i stvarno je bila odlicna utakmica...zao mi je sto su ispali svajcarci jer su po meni bili bolji vise su napadali,slabo su poceli utakmicu ali su se kasnije oslobodili i odigrali odlicno...saciri fenomenalan igrac,dao je verovatno gol turnira,par puta proigrao odlicno saigrace..ali dzaka hoce da se pravi mangup pa da sutira iz sve snage

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 25.06.2016
17:50

Dobra utakmica. Lewandovski kao da ne igra na Euro... Ovo im je maksimum

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 25.06.2016
18:37

Levandovski igra za reprezentaciju, ne za sebe... To sto ti ne gledas utakmice pa ne vidis medju strelcima ne znaci da nije jedan od najkorisnijih na svakoj utakmici...

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 25.06.2016
23:48

Gledao sam, ne brini. Ne mora on biti strelac ali zar mislis da ce to proci kao da on igra za repku a na terenu se ni ne vidi?? Sada je mogao svako kao on da se malo vraca i da dodaje lopte i to je to... Blaszszikowski ili kako se vec pise.. Mnogo je vise pokazao. Ovo je Lewi vec nekoliko nastupa na Euru a ne samo ovaj jedan. Nista nije pokazao

avatar
Lakii
Saturday, 25.06.2016
17:49

Koja je fora sto ovog Zielinskog ne ubacuje uopste? Zar je toliko los?

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 25.06.2016
17:57

Bas sam i ja to hteo da napisem:-D

avatar
Bat
Saturday, 25.06.2016
17:48

svajcarska bila bolja ali mi je drago sto su ispali..navijao sam za poljsku koja je po meni pogresila u 2. poluvremenu su se previse povukli i primili gol..da su nastavili svoju igru sigurno bi pobedili u regularnom toku ali razumem ulog je veliki..penali su uvek zanimljivi u svakom slucaju drago mi je zbog poljaka

avatar
zeks
Saturday, 25.06.2016
17:48

Odlican pocetak knockout faze,nadam se da ce se nastaviti ovim tempom.Saciri postigao gol prvenstva,bice sigurno i u konkurenciji za Puskasa.Svajcarska ukupno bolja,ali mi je drago sto je Poljska prosla.

avatar
Madridista till I die
Saturday, 25.06.2016
17:47

Oboriše me za 1200 eura, a Džaki želim da doživi sudbinu Diabija u Arsenalu.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 25.06.2016
18:17

Pa sto nisi branio?

avatar
Steffi
Saturday, 25.06.2016
17:47

Ocekivao sam dosadnu utakmicu, dobar mec, Levandovski mi je ubeljivo najvece razocarenje na turniru, covek ne moze dati gol, skroz neprimetan. Navijao sam za Poljsku.

avatar
Saturday, 25.06.2016
17:46

Nije Dzaka dzabe potpisao za Arsenal:-D

avatar
Mulle4_6
Saturday, 25.06.2016
17:45

Xhaka je šutirao kao da hoće da promaši