Ikere vreme je, neka se spremi De Hea!

Autor: Boris Jovanović
petak 10.10.2014.
14:00
Izvor: Sportske.net

To je poruka španske javnosti, pritisak na Kasiljasa raste, a čak i mediji naklonjeni Realu traže glavu legendarnog golmana nakon poraza u Žilini. Javno mnjenje protiv "Svetog" Ikera!

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Kasiljas je prošlost Španije, ako se pita javnost i navijači.

Njih čak 86% u anketi "Marke" smatra da bi šansu trebalo da dobije De Hea, posle novih kikseva Kasiljasa koji su Španiju odveli u poraz od Slovaka.

"Kasiljas je bio neprikosnoven u odnosu na Valdesa koji je sada povređen i bez kluba, ali je De Hea nešto drugo. Ima 23 godine, nije više klinac i sa 100 mečeva u PL je zaslužio da brani", presuda je madridskih medija.

Jasno je da novinari ne odlučuju, već Del Boske, ali ni on ne može da pobegne od kritika vezanih za najboljeg španskog golmana u ovom veku. Jer, on je u Žilini imao par sjajnih odbrana, ali napravio i skupe greške, Španiji je potrebna sigurnost i konstantnost, Iker to više ne može da ponudi.

"Španija nije Real Madrid i ne mora da pravi kompromise, vreme je za promenu", slaže se javnost u ocenama.

Naravno, iz arhive su izvađeni svi kiksevi Kasiljasa u poslednjih nekoliko meseci, ali i priča o tome da u Realu brani na ime i da je bolji golman, Dijego Lopez morao da ode iz nefudbalskih razloga.

"Od lošeg ka gorem. Kasiljas je samo šlag na vrhu ove gorke torte, ovakav tim je daleko od odbrane titule prvaka Evrope"
, konstatovao je "El Pais".

I strani mediji smatraju da je došao kraj braku između Kasiljasa i Španije, a možete pretpostaviti kakve su reakcije u Kataloniji.

Proglašen je za najvećeg krivca, a španska selekcija je izvrgnuta ruglu jer je bila nesposobna da uzvrati posle kiksa svog golmana.

Za "Mundo deportivo" on više nije "Sveti", što pokazuje da su zasluge zaboravljene. Doduše, deo krivice bačen je i na pleća Dijega Košte koji i dalje posti u španskom dresu i za koga mediji generalno smatraju da ne bi trebalo da bude starter bez obzira na to što teroriše odbrane u PL.

Niko naravno ne sumnja da će Španija izboriti plasman na EP, sistem takmičenja je takav da bi bilo čudo da se to ne desi, ali ovaj tim posle letošnjeg razočaranja nikome više ne uliva poverenje.

Iker Kasiljas bi mogao da bude kolateralna šteta te činjenice...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke