I Videoton ima svog ''Tavambu'' - Ezekijel Henti!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.08.2017.
10:36
Izvor: Sportske.net

Iako su do sada Danko Lazović i Marko Šćepović imali glavne uloge u napadačkim redovima Videotona, ovaj momak se sve ozbiljnije nameće i biće dodatna velika opasnost po gol Partizana.

Epa/Szilard Koszticsak
Epa/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Dvadesetčetvorogodišnji Nigerijac ovog leta je stigao u ekipu Videotona i vrlo brzo pokazao da se na njega može najozbiljnije računati.

Henti je juče bio u startnoj postavi Videotona na gostovanju Mezokovešdu, u tandemu sa Dankom Lazovićem, dok je Šćepović utakmicu odgledao sa klupe.

Ekipa Marka Nikoića je slavila sa 2-0, a strelci su bili baš Henti i Lazović i u prilogu možete da vidite njihove golove.

Henti je bio strelac vodećeg gola posle veoma lepe akcije ekipe Videotona, što mu je golgeterski prvenac od dolaska u redove mađarskog vicešampiona.

Njegov potencijal je svojevremeno bio prepoznat i u Milanu, čiji je Henti bio član od 2013. do 2015. godine, ali nije uspeo da se izbori za mesto među ''Rosonerima'', pa je posle odlazaka na pozajmice, kasnije prešao u ljubljansku Oimpiju, a onda i u moskovsku Lokomotivu, gde je Petra Škuletića istisnuo iz prve postave.

Veoma je snažan, nešto poput Tavambe, visok je 184 cm, ima 90 kilograma i odbrana Partizana imaće mnogo muka sa ovim igračem.

On je juče napustio teren u 59. minutu, posle povrede, ali iako su se u pojedinim medijima pojavile informacije da on zbog toga neće igrati protiv Partizana, trener Marko Nikolić je naglasio da ga je izveo preventive radi, baš kao što je u jučerašnjem meču želeo da sačuva kapitena Juhasa koji je takođe lakše povređen.

Srpski stručnjak je izrazio nadu da će i jedan i drugi biti spremni za narednu utakmicu, 12. avgusta protiv Debrecina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke