I šta kažete, Honda je doveden da prodaje dresove?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.10.2014.
12:56
Izvor: Sportske.net

Kada je Japanac prošle zime stigao u Milan, mnogi su konstatovali da je u pitanju marketinški potez i da Keizuke Honda nema kvalitet za veliki klub. U ovakvom timu, on odskače...

Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni
Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni

Povezane vesti

Honda je jedna od onih Galijanijevih kupovina koje navijači kritikuju, Japanac je svojevremeno iz holandskog Venla gde je igrao sjajno u ligi u kojoj napadači procvetaju otišao u Rusiju za veliki novac.

Odradio je četvorogodišnji ugovor i prošle zime se preselio u Milan. To je ocenjeno kao pokušaj da se prodaju dresovi u Japanu, privuku navijači iz ove zemlje koji idu na hodočašća po evropskim stadionima kako bi gledali svoje zemljake.

I činilo se da takve procene nisu pogrešne, kod Sedorfa je Honda bio negde između klupe i tima, a prošlog proleća je delovao neubedljivo i nikako se nije snalazio na poziciji drugog napadača, uz Balotelija.

Ali, sve se promenilo dolaskom Pipa Inzagija. Milan, jasno je, nema dovoljno jak tim da parira Juventusu i Romi, potajno se nadaju trećem mestu, sinoć su protiv Kjeva dobili posle tri meča, a Japanac je postigao gol iz slobodnjaka.

Zbog čega nije ranije šutirao?

"Ko da dođe na red od Balotelija i Kake"
, nasmejao se posle meča.

Brojevi mu idu u prilog, deli prvo mesto na listi strelaca sa četiri gola iz šest mečeva, ima i nekoliko asistencija. Statistika kaže da je golom ili dodavanjem učestvovao u gotovo polovini svih pogodaka "Rosonera" u ovoj sezoni. Tačnije ima 4 gola i 2 asistencije, u Milanovih 13 pogodaka.

"Procvetao je pod Inzagijem, vidi se težak rad i samopouzdanje koje mu je preneo Pipo",
smatra Bili Kostakurta.

Sam Inzagi kaže da nema tajne.

"Ovo je njegov odgovor onima koji su ga nipodaštavali posle prvih šest meseci. U pitanju je vrhunski profesionalac, naporno radi, uvek je prvi na treningu. Ima kvalitet, mene ovo ne čudi", kaže Super Pipo.

Italijani su skloni preterivanju, Hondu su odmah uporedili sa Leonardom koji se takođe 1997. mučio prvih šest meseci, tada je Milan takođe ostao bez plasmana u Evropu. Posle se Brazilac probudio, bio nezamenjiv i osvojio titulu.

Neizbežna su poređena Honde sa najpoznatijim Japancem koji je igrao u Seriji A, Hidetoši Nakatom. Naime, on je u dresu Peruđe u 32 prva meča dao 10 golova, posle je osvojio i titulu sa Romom.

Honda je dao 6 u 20 mečeva, mogao bi da stigne Nakatu. Navijači Milana su konačno zadovoljni, a izgleda da je Japanac iako dočekan sa podsmehom ipak od koristi "Rosonerima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke