I šta kažete, Čelsiju neće nedostajati Matić?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 07.12.2014.
13:32
Izvor: Sportske.net

Dan posle prvog poraza Murinjovih "nepobedivih", Englezi se slažu u jednom, Nemanja Matić je itekako nedostajao "Plavcima". Zbog čega je najviše patio Sesk Fabregas?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Niko naravno ne može da kaže da Čelsi ne bi izgubio da je Matić bio u timu, to su samo nagađanja, međutim, većina se slaže da Murinjov tim bez njega nije isti.

Nedostajao je Fabregasu, nije slučajno što je Španac imao najmanji broj kompletiranih pasova u sezoni, ni što je "Riđi Pirlo" kako navijači Njukasla zovu Džeka Kolbeka bio ključna figura na sredini.

Ovo ne znači da je Mikel loš igrač, ali jednostavno to je ispod standarda onoga što je potrebno timu.

"Nema nikakve sumnje da je Matić najvažniji igrač tima. Za njega nemaju zamenu, za Koštu imaju, Drogba može da odradi posao", slažu se engleski komentatori.

Čarli Vajat iz "Sana" jutros kaže da nema dilemu da u ovoj formaciji Murinjov tim ima problem bez Srbina, a Dani Higinbotom, nekadašnju igrač Stouka da je Matić najvažniji igrač Čelsija.

Navijači su razočarani Mikelom, iako on nije bio ništa slabiji od ostalih.

"Mnogo je prostora bilo na sredini, Čelsi je upravo pao na tome, previše je prostora za vezne igrače Njukasla koji su se ubacili u poslednju trećinu terena, tako smo i primili gol",
generalna je ocena.

Problem je brzina u tranziciji, odnosno brži napadi, Mikelu je potreban dodir više da prenese loptu i to se videlo u igri Čelsija. Nigerijcu je odmoglo i to što nema minute u nogama, osećalo se to u nekim trenucima.

Niko ga ne krivi, ali je Matić skupo plaćen baš jer je tim odveo na viši nivo u odnosu na Nigerijca.

"Dejli mejl" piše da Murinjo nije uspeo da reši problem, desilo se ono čega su se mnogi bojali, Fabregasovi limiti u odbrani se vide kada nema Matića. Ne može da stigne da zatvori veliki prostor i Njukasl je to vešto koristio.

"Nećemo o ljudima koji nedostaju, Matić je zaslužio odmor i vratiće se svež i spreman za praznično ludilo", konstatovao je Murinjo.

Pa, ako se neko pitao koliko znači za tim, juče na severu Engleske je dobio odgovor...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke