I bogati plaču, raskol u PSŽ!

Autor: Boris Jovanović
subota 20.09.2014.
12:20
Izvor: Sportske.net

Loši rezultati uzrok zbog koga je prljav veš pokuljao u medije. Većina igrača nezadovoljna, postoje klanovi, dvojica najboljih igrača ne govore. Novac ne može očigledno da "ispegla" sve...

Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Beta/AP Photo/Jacques Brinon

Povezane vesti

"Ovako više ne ide", bio je ljut Zlatan Ibrahimović posle remija protiv bivšeg kluba. Na startu LŠ, PSŽ je remizirao u Amsterdamu, a to je četvrti put u šest mečeva da "Sveci" ne dobijaju utakmicu ove sezone.

Nema alarma, jer zaista je teško verovati da neko može da pripreti aktuelnom šampionu u Francuskoj, a u Ligi šampiona ima dovoljno vremena da se stvari isprave.

Međutim, brinu podele u klubu i netrpeljivost među igračima.

Kako pišu francuski mediji ekipa se deli na domaće fudbalere, odnosno Francuze i strance. Među ovim drugima takođe ima podela, postoje dva glavna klana, onaj južnoamerički i drugi evropski koji predvodi Zlatan Ibrahimović.

Nije ni tajna da je on u lošim odnosima sa Tijagom Silvom, nisu govorili prošle godine nakon što se Ibra sukobio sa Lukašom Mourom, a kapiten Silva zemljaka uzeo u zaštitu.

Nezadovoljni su i Francuzi, Kabaj i Matuidi žele veću minutažu, dok trener Blan forsira Veratija i Tijaga Motu.

To da Kavani želi da ode nije tajna, ne prija mu pozicija po boku što se itekako odrazilo na njegov učinak, a Laveci se nikada nije privikao na Pariz i rado bi se vratio u Italiju.

Problem je naravno kada se ne pobeđuje, onda sve te razlike i frustracije izbijaju na površinu. Mediji okrivljuju i Blana, smatrajući da nema dovoljan autoritet da tim održi na okupu.

Kritikuje se i klupska politika, olako odricanje od mladih domaćih igrača nauštrb kupovine stranaca. Pariska javnost ne može da prežali odlazak talentovanog Kingslija Komana koji je već dobio šansu u Juventusu i pokazao da je strašan talenat.

Klub će u januaru napustiti po svemu sudeći i Rabio, još jedan klinac, jednostavno oni žele da igraju, a teško će dobiti šansu u timu prepunom zvezda.

"U Parizu niko nije obraćao pažnju na mene, samo gledaju one najskuplje igrače. Zainteresovali su se tek kada su shvatili da ću u Juve", kaže Koman.

U ovom trenutku francuski šampion ima 10 Francuza u svojim redovima, nekoliko klinaca čime ispunjavaju kvotu UEFA, ali je problem što niko od njih nije ni blizu prvog tima.

Matuidi i Kamara igraju, ali samo zahvaljujući povredama. Kada ekipa bude kompletirana, lako se može dogoditi da nijedan Francuz ne bude u startnoj postavi.

Ipak, kada PSŽ bude počeo da pobeđuje, malo ko će obraćati pažnju. No, nije jasno u čemu je poenta pravljenja ovakvog kluba, tim pre što ni marketinški do sada nisu uspeli da se približe engleskim i španskim klubovima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke