Hulahan: "Gol Švedskoj jedan od najboljih trenutaka u karijeri"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.06.2016.
23:32
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Irske Ves Hulahan izjavio je da mu je gol u današnjem remiju protiv Švedske na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih trenutaka u karijeri.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Irska i Švedska odigrale su danas na stadionu Francuska 1:1, u utakmici prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu. Irska je povela u 48. minutu golom Vesa Hulahana, a Švedska je izjednačila autogolom Kirana Klarka u 71. minutu.

"Šejmus (Kolman) mi je fantastično dodao loptu. Uhvatio sam polu volej i srećan sam zbog toga. Postići gol za Irsku na Evropskom prvenstvu mora biti jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Osvojili smo veliki bod i radujemo se narednoj utakmici protiv Belgije", rekao je Hulahan.

Selektor Irske Martin O'Nil rekao je da je njegova ekipa odigrala odlično.

"Trebalo je da rešimo utakmicu na poluvremenu, ali nismo uspeli da postignemo gol. U drugom delu smo zasluženo poveli. Moji igrači žele da igraju, očajno žele, sa njima je lepo raditi. Razočarani smo što smo primili gol, ali ne mogu da krivim njihovu igru, bili su sjajni", rekao je O'Nil.

On je pohvalio akciju kod gola i rekao da je pokušao da dobije utakmicu izmenama.

"Ušli su Robi Kin i Ejden Megidi, pokušavali smo da pobedimo. Sada nas čekaju dva veoma teška meča protiv dve kvalitetne ekipe. Imamo želju, ali igrači rastu u medjunarodnom fudbalu. Ekipe su promašivale šanse od kada postoji fudbal. Najbolje ekipe stvaraju mnogo prilika i uglavnom imaju spretne igrače da ih iskoriste", dodao je selektor.

O'Nil je ocenio da je njegova ekipa dobro čuvala zvezdu Švedske Zlatana Ibrahimovića.

"Mislim da smo odigrali veoma dobro protiv Zlatana Ibrahimovića. Naši igrači su ga oterali od gola i uopšte su se dobro nosili s njim", naveo je O'Nil.

U drugom kolu Irska će u subotu od 15 časova igrati u Bordou protiv Belgije, a Švedska dan ranije u istom terminu protiv Italije u Tuluzu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke