Hrvatska - Sad su ''stvarno'' rešili da se obračunaju sa huliganima...

Autor: Beta Beta
subota 18.06.2016.
16:00
Izvor: Beta

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) pozvao je danas državne institucije da se pridruže u borbi protiv huligana.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predložila je da se održi sednica Vlade zbog nereda koji su se dogodili na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, prenela je agenicja Hina.

"Pozivamo hrvatsku državu, ali i Uefu, da nam se pridruže u borbi protiv huligana, da konačno iskorenimo zlo koje je sposobno u senku baciti sve ono što 'Vatreni' pružaju na terenu. Da počnemo kažnjavati one koji počine zločin, a ne one koji su njegove žrtve", navodi se u saopštenju HNS.

Na jučerašnjoj utakmici drugog kola Grupe D između Hrvatske i Češke došlo je do prekida pošto su hrvatski navijači u 85. minutu poubacivali pirotehnička sredstva na teren.

Fudbalski savez Hrvatske saopštio je da je u pripremi utakmice protiv Češke učinjeno sve kako bi se sprečili incidenti.

"HNS, hrvatska reprezentacija, hrvatski reprezentativci, hrvatski nogomet, hrvatski navijači i hrvatska država još su jednom osramoćeni na evropskoj pozornici od grupe huligana kojima ništa hrvatsko nije sveto, i koji su u Sent Etjenu svojim ponašanjem upropastili prekrasan fudbalski festival", navodi se u saopštenju HNS i dodaje:

"U pripremi ove utakmice HNS je učinio sve što je u moći kako bi sprečio incidente, pa su tako upozoreni i Uefa i francuska policija o namerama huligana da prekinu utakmicu",
dodaje u saopštenju.

Iz HNS podsećaju da jučerašnji neredi na utakmici protiv Češke nije prvi događaj koji je "zaprepastio hrvatsku javnost".

"Neefikasnost  i uopšte nedostatak želje državnih institucija da barem počnu rešavati taj problem, podstakao je huligane da nastave s ovakvim delima. Incident u Sent Etjenu upravo je plod takvog pasivnog odnosa hrvatske države, pa smo danas svi taoci grupe huligana", navodi se u saopštenju.

HNS se izvinio svim gledaocima na stadionu zbog izazivanja nereda i prekida utakmice, a takođe zahvalili su se navijačima i na podršci tokom celog susreta.

Evropska fudbalska unije (Uefa) ranije danas pokrenula je disciplinski postupak HNS zbog nereda na utakmici u Sent Etjenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke