Hrvati lagano sa Norveškom, Bejl vodi Vels ka EP!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.03.2015.
19:54
Izvor: Sportske.net

Odigrani su mečevi od 18 časova u okviru kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. godine, a sigurne pobede su zabeležile ekipe Hrvatske i Velsa. Robi Prosinečki startovao pobedom.

Beta/AP Photo/Ariel Schalit
Beta/AP Photo/Ariel Schalit

Povezane vesti

Martin Odegard je danas bio u centru pažnje pred utakmicu Hrvatske i Norveške na Maksimiru, ali je nestao za vreme utakmice, Hrvati su apsolutno dominirali i nisu dozvolili reprezentaciji Norveške da osvoji niti jedan bod danas.

Videli smo  prelepe golove danas, a Hrvati su bili ti koji su došli prvi do prednosti.

Igrao se 30. minut, bila je to sjajna akcija "Kockastih", Olić je dodao loptu do Marsela Brozovića koji šutira sjajno sa distance i pogađa ugao gola Norvežana za 1:0, a upravo je ovaj rezultat onaj kojim se otišlo na odmor.

Samo deset minuta je trebalo Hrvatima da povise rezultat na 2:0, a to je učinio Ivan Perišić još jednim prelepim golom. Dobio je loptu od fudbalera Barselone, Ivana Rakitića, da bi nakon toga milimetarski preciznim udarcem savladao Nilanda sa ivice šesnaesterca.

Ivica Olić je potvrdio tri boda Hrvatima u 66. minutu na asistenciju Mandžukića, a Norvežani su uspeli da postignu počasni pogodak preko Teteja u 81. minutu takođe odličnim udarcem sa 16 metara.

Mogli su Norvežani i do gola pre, ali je Elionusi promašio penal.

Hrvati su sve dileme rešili u 87. minutu kada je Šildenfeld postigao gol nakon kornera Darija Srne.

Do kraja meča Danijel Pranjić je postigao gol u poslednjim sekundima meča i tako zaokružio pobedu na 5:1!

Hrvati su sada prvi sa 13 bodova, Italijani su drugi sa 10, ali večeras igraju svoju utakmicu protiv Bugarske u okviru grupe H.

U drugom meču dana u ovoj grupi Azerbejdžan je golovima Husejnova i Nazarova savladao Maltu sa 2:0 na debiju Robija Prosinečkog na klupi ove reprezentacije, tako da su sada ispred današnjeg rivala.

Geret Bejl je dominirao u Izraelu, sa dva gola je "zakopao" domaćina i uz jedan gol Arona Remzija (upravo je Bejl upisao asistenciju) doneo je svojoj reprezentaciji tri veoma bitna boda u borbi za EP u Francuskoj.

Bejl je sada sa osam golova najbolji strelac u istoriji kvalifikacija za EP u reprezentaciji Velsa pretekavši tako Jana Raša.

Sada Vels ima bod više od Izraela, na čelu je tabele grupe B sa 11 bodova, ali imaju i utakmicu više od Izraela koji ima 9. Kipar sa Belgijom i Andora sa Bosnom igraju večeras u okviru ove grupe.

Česi su u okviru grupe A zabeležili prvi remi nakon četiri pobede i to protiv reprezentacije koja će veoma teško na EP, Letonije.

Visnjakovs je doveo svoju reprezentaciju Letonije u vođstvo, da bi prvorazredno iznenađenje sprečio Pilar u 90. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke