Hrvati idu na "San Siro" po tri boda

Autor: Beta Beta
subota 15.11.2014.
01:35
Izvor: Beta

Italija će u nedelju u okviru kvalifikacija za Euro 2016 ugostiti Hrvatsku u Milanu, obe ekipe ući će u duel sa maksimalnim učinkom, a gosti najavljuju da im je cilj pobeda.

Beta/AP Photo/Fernando Llano
Beta/AP Photo/Fernando Llano

Povezane vesti

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić rekao je danas da je Italija favorit u predstojećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je naveo da će njegova ekipa pokušati da nanese prvi poraz Italijanima na San Siru.

"Sasvim je jasno da je Italija favorit u ovoj utakmici. Važno je odigrati pametnu, dobru, čvrstu utakmicu. Uveren sam da će onda rezultat doći sam po sebi", rekao je Rakitić, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske u nedelju gostuju u Italiji, u četvrtom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle tri odigrana kola, Hrvatska i Italija imaju po devet bodova.

"I da Nemačka ode u Italiju, neće biti favorit. Italiju maksimalno respektujemo. Video sam podatak da na San Siru nikada nisu izgubili. Daj Bože, da u nedelju bude prvi put. Mi ćemo dati sve od sebe", kazao je Rakitić.

Fudbaler Barselone je naveo da ne bi bio nezadovoljan ni nerešenim rezultatom u Milanu.

"Želja za pobedom je uvek tu. U nedelju idemo na pobedu, ali svesni smo situacije. Sigurno bi i jedan bod bio pozitivan. želimo da potvrdimo pozitivne rezultate, želimo celom svetu da pokažemo da idemo pravim putem, a utakmica u nedelju je idealna za to", rekao je Rakitić.

Hrvatska je u sredu izgubila u Londonu od Argentine u prijateljskom meču, ali je odigrala dobar meč protiv vicešampiona sveta.

"Argentinci su bili iznenadjeni, ali za mene to nije bilo neko iznenadjenje. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, na visokom nivou. To je dokaz da je budućnost na pravom putu", kazao je on.

Pohvale za igru Hrvatske na tom meču stigle su i od Rakitićevog saigrača iz Barselone Lionela Mesija.

"Dopisivao sam se s njim. Pohvalio je našu igru, naše igrače. Pričao je samo pozitivno o nama", rekao je Rakitić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
v_djokovic
Saturday, 15.11.2014
15:25
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 15.11.2014
11:57

italija po meni nije nikakav favorit vec su tu negde

avatar
LukaModric
Saturday, 15.11.2014
04:51

evo vam najvece razlike izmedju hrvatske i srpske repke. hrvatska najavljuje pobjedu na san siru a vi kalkulirate sa tamo nekim dancima

avatar
Juan Manuel Iturbe
Saturday, 15.11.2014
03:24

ako sad uzmemo 3 boda mi smo vec na europskom sigurno, ja se nadam da cemo mi,srbi,bosanci,crnogorci svi na euro eee to bi bilo lijepo, ali vidim muce se bosanci a mucite se i vi srbi sa onim senilnim dedom na samrti na klupi necete daleko, ja mislim da ste pruzili mihi priliku ove kvale da bi igrali puno bolje jer pogledajte sta covjek radi sa sampdorijom....sretno

avatar
MN360
Saturday, 15.11.2014
03:17

kad bi smo mi sa ovakvom verom u sebe kretali u utakmice gde bi nam bio kraj...