Hrvati briljiraju, imaće dva kluba u LŠ?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.08.2014.
11:33
Izvor: Sportske.net

Ukoliko klubovi iz Hrvatske nastave da nižu odlične rezultate ove sezone, u sezoni 2016-17 bi Hrvatska mogla da ima i dva predstavnika u Ligi šampiona.

Beta/AP Photo/Polfoto, Rene Schuetze
Beta/AP Photo/Polfoto, Rene Schuetze

Povezane vesti

Hrvatski klubovi doživljavaju pravi procvat u evropskim takmičenjima, tačnije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a sve bi to moglo da im se vrati time što će dobiti još jednog učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2016-17.

Ekipe iz Hrvatske koje se ove godine takmiče u evropskim takmičenjima su napravile veoma zapažene rezultate, posebno se to odnosi na Split, Rijeku i Hajduk koji se takmiče u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok je Dinamo iz Zagreba na nesrećan način ispao od Alborga u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa sada svoj put nastavlja u drugom po rangu takmičenju na Starom kontinentu.

Inače, Hrvati trenutno imaju najbolji koeficijent ove godine u Evropi, zajedno sa Kazahstanom, ali se svakako neće tu zadržati pošto će se u evropskim takmičenjima tek uključiti ekipe iz najjačih evropskih liga. Ipak, imaju čemu da se nadaju do kraja ove sezone.

Naime, gledajući ukupan koeficijent, Hrvatska se nalazi na 19. mestu, a cilj im je svakako 16. mesto, ono koje donosi dva učesnika u kvalifikacijama za LŠ.

Ispred njih su Kipar, Izrael i Austrija, i dok im Izraelci i Kiprani nisu tolika pretnja ove sezone, Austrijanci će najverovatnije imati predstavnika u LŠ, pa će ta misija ipak biti nešto teža i zahtevaće prolazak barem tri predstavnika u grupnu fazu Lige Evrope.

Sa druge strane, Srbija nema pravo da razmišlja o ovome duži vremenski period, s obzirom da je u igri ostao samo jedan klub, a još nismo ušli u septembar. Inače, nalazimo se na 27. mestu ove liste.


koeficijent

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke