'Hrabro srce' nemoćno, Englezi gazde na Ostrvu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.11.2016.
22:37
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Engleske upisala je treći trijumf u kvalifikacijama za Mundijal pošto je u ostrvskom derbiju lako izašla na kraj sa Škotskom. Slovaci jednako nemilosrdni protiv Litvanije.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Svi mečevi 4. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji u okviru Grupe F odigrani su večeras u terminu od 20 časova i 45 minuta, a svi su završeni pobedama favorizovanih selekcija.

Ostrvski derbi odigran je na "Vembiju" gde su Englezi ugostili Škote i slavili rezultatom 3:0 (1:0) pošto gosti u svom timu nisu imali Vilijema Volasa.

Golove pogledajte OVDE!

Fudbalske asocijacije Engleske i Škotske prekršile su pre početka utakmice naredbu FIFA i odale počast žrtvama stradalim u Prvom svetskom ratu, a igrači su oko ruke na crnom floru imali i cvet maka.

Što se tiče dešavanja na terenu, Engleska je posle nešto slabijeg otvaranja utakmice probila bedem gostujuće selekcije posle čega su stvari krenule svojim tokom.

Nakon udarca Rahima Sterlinga lopta se odbila na desni bok odakle je Kajl Voker uputio upotrebljiv centaršut a Danijel Staridž namestio glavu i usmerio loptu u nebranjeni ugao protivničkog gola.

Do odlaska na odmor nije bilo golova, ali su Englezi u nastavku ponovo igrali glavometa pa su u razmaku od 11 minuta golovima Adama Lalane i Gerija Kejhila overili trijumf nad Škotskom.

Drugi gol na meču Adam Lalana postiže posle centaršuta Denija Rouza, dok je štoper Čelsija pogodio u 61. minutu posle kornera koji je izveo Vejn Runi.

Još ubedljiviji su večeras bili Slovaci koji su nakon dva uvodna poraza uz sedam postignutih golova savladali Škotsku i Litvaniju.

Slovačka je večeras na domaćem terenu savladala Litvance rezultatom 4:0 (3:0) ali se još uvek nije vratila u borbu za vrh tabele jer su Slovenci savladali Maltu.

Golove za Slovačku postigli su Adam Nemec, Juraj Kucka, Martin Šktrel i Marek Hamšik.

Mnogo teže nego što se očekivalo Slovenija je slavila na Malti (0:1) ali i jedan pogodak koji je Benjamin Verbič postigao u drugom minutu nastavka utakmice bio dovoljan da da slovenija upiše svoju drugu pobedu u Grupi F i zadrži drugo mesto na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se tiče dešavanja u Grupi E, može se reći da je Crna Gora najviše izgubila večeras jer Poljska i Danska nisu propustile priliku da upišu očekivane pobede pa naši južni susedi padaju na drugo mesto u grupi.

Poljaci su dugo imali gol prednosti u Bukureštu ali su u završnici uspeli da se izbore za ubedljiv trijumf (3:0) vredan selidbe na vodeću poziciju na tabeli.

Reprezentacija Danske je uz dva pogotka Kristijana Eriksena savladala Kazahstan rezultatom 4:1 (2:1) i sada je samo na bod zaostatka za drugoplasiranom Crnom Gorom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 12.11.2016
18:01

gazde na ostrvu a izbaci ih malo ledeno ostrvo

avatar
Pep Guardiola
Saturday, 12.11.2016
13:39

Sta sada igraju,4-3-3 ili 4-3-1-2 posto Sautgejt je novi Hodzson i ne zna drugacije igrati.Zao mi Sterlinga u napadu sam igra,navikao igrati sa igracima svjetske klase.

avatar
XL
Saturday, 12.11.2016
02:09

Lalana igrač utakmice zasluženo. Igračina.

avatar
henrikh mkhitaryan
Saturday, 12.11.2016
00:16

Bleda igra, ali Sautgejt zna da igra na rezultat, sto je mnogo vazno za ovu precenjenu reprezentaciju. 3 suta, 3 gola, a Skoti duplo vise suteva uputili.