Hrabri Soton odneo bod sa 'Stamford Bridža'!

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.03.2015.
16:24
Izvor: Sportske.net

Fantastična fudbalska predstava viđena je danas u zapadnom Londonu na prvom meču nedeljnog programa 28. kola Premijer lige. Remi Čelsija i Sautemptona, Dušan Tadić dao gol iz penala, junak utakmice fenomenalni Frejzer Forster.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Žoze Murinjo je izjavio da će Čelsi osvojiti titulu u Premijer ligi želeći tako da ublaži razočaranja zbog eliminacije od PSŽ-a u 1/8 finala Lige šampiona.

'Plavcima' je meč sa Sautemptonom došao u delikatnom trenutku, a jučerašnji kiks Mančester Sitija otvorio je mogućnost lideru da načne veliki korak ka osvajanju tituel šampiona Engleske.

Utakmica protiv 'Svetaca nije mogla bolje da počne po Čelsi, 'Stamford Bridž' je bio na nogama u 11. minutu meča kada Dijego Košta donosi prednost svom timu na asistenciju Baneta Ivanovića.

Brazilac sa španskim pasošem je tako stigao do 18. prvenstvenog gola u sezoni i izbio na čelo liste strelaca.

Međutim, odgovor 'Svetaca' je usledio ekspresno. Mane je bio naročito raspoložen za igru, hitronogi napadač je u 19. minutu oboren u protivničkom šesnaestercu, oborio ga je Nemanja Matić. Loptu na kreč stavlja Dušan Tadić, šutira po zemlji po sred gola, čopta je u mreži, 1:1.

Promene rezultata do odlska na odmor nije bilo, Soton konkrtniji, opasniji, činilo se kao da Murinjo jedva čeka odlazak na odmor.

Drugo poluvreme veoma živopisno, veoma dobra fudbalska predstava, šansi ima na obe strane, Tibo Kurtoa i Frejzer Forster su u glavnim ulogama, dvojica golmana su činila čuda i isključivi su krivci što su mreže mirovale do kraja.

Opasno se zakuvalo pred golom gostiju sa juga u finišu utakmice, Forster je začarao svoju mrežu.

Pomenimo da je Murinjo izveo Matića iz igre na samom startu drugog dela igre, zadnji vezni Čelsija je odigrao slabije no što je imao običaj, Portugalac je strahovao da ne zaradi drugi žuti karton i isključenje. Ivanović je odigrao ceo meč.

Menadžer 'Svetaca' Ronald Kuman je 20 minuta pre kraja izveo iz igre jedinog strelca Tadića, umesto njega je zaigrao Filip Đuričić.

Ovim bodom, Čelsi je ipak uvećao prednost u odnosu na prvog pratioca, Mančster Siti, razlika je šest bodova, 'Plavci' imaju i meč manje.

Sautempton ostaje šesti na tabeli sa 50 bodova, 14 manje od lidera, proitv koga su danas osvojili bod.

Golove sa 'Stamford Bridža' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Sunday, 15.03.2015
17:26

Vidi se da je Fabregas dugo bio igrac Arsenala. Ovakav pad u drugom delu sezone karakteristican za njih. Reci da je bio uzasan danas je blaga rec. Matic izuzetno los. Kosta je dobio jednu loptu normalno i dao gol. Sreca pa je Siti izgubio, mogli smo sebi propisno da zakomplikujemo prvenstvo. Neka ovo bude pripisano umoru jer smo u sredu igrali 120 minuta, ali mora mnogo mnogo bolje.