Holanđane stiglo prokletstvo mondijalske bronze!

Autor: Boban Filipović
sreda 14.10.2015.
21:11
Izvor: Sportske.net

Kombinacija statistike i tradicije daje odgovor na pitanje zbog čega je 'Oranje' doživelo fijasko u kvalifikacijama za EURO 2016. Razlog je u bronzi, u bronzi...

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Zvuči poptuno neverovatno, ali od 1982. godine na ovamo nijedna reprezentacija koja je završila kao treća na Svetskom prvenstvu, osim Nemačke, nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo dve godine kasnije!

Holandija potvrđuje ovo pravilo u kom su, kako rekosmo, Nemci izuzetak.

'Lale' su najneprijatnije izenenađenje kvalifikacija za EURO 2016, a ne Srbija kako se predstavlja po domaćim medijima. Kao da se zanemaruje činjenica da 'Orlovi' nisu učestvovali na velikom takmičenju od 2010. godine i da su minoran faktor svetskoj na fudbalskoj mapi.

S druge strane, tim koji se (uz dosta sreće) okitio broznom prošlog leta u Brazilu završio je na četvrtom mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe za EP u Francuskoj iza Češke, Islanda i Turske.

Tabela u prilogu je svedočanstvo prokletstva mondijaslke bronze na koje su imuni samo Nemci, a ljubiteljima fudbala na ovim prostorima sigurno je najače urezan u sećanje izostanak Hrvatske za EP 2000. godine u Belgiji i Holandiji. Za takav scenario pobrinuli su se reprezentativci SR Jugoslavije one nezaboravne večeri na 'Maksimiru' kada je duel dve ex Yu repulike završen rezultatom 2:2.

bronya

Za kraj dodajmo i podatak da će Evopsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj biti prvo na koje se Holandija nije kvalifikovala još od 1984. godine. Zaniimljivo, i '84 je Francuska bila domaćin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
čombe
Thursday, 15.10.2015
08:13

Roben povreden, rvp i snajderu ocajnoj formi i desilo se sta se desilo..

avatar
Volim nogomet
Wednesday, 14.10.2015
23:00

Realno i da su prošli teško bi mogli šta napraviti. Nije to ona Nizozemska od prijašnjih godina.

avatar
Madridista
Wednesday, 14.10.2015
22:33

Ne moze se reci da je uz dosta srece, sta onda da se kaze za Argentinu koji nisu ni jednu utakmicu dobili kako bog zapovjeda, da im nije bilo Messija ne bi ni grupu prosli, a do finala ni sami ne znaju kako su dosli, i to im se na kraju vratilo kad su bili cak i bolji od Njemaca u finalu a izgubili. A ona utakmica izmedju Argentine i Holandije najgora i najdosadnija na SP bila.

avatar
Amar Zo
Thursday, 15.10.2015
01:15

Upravo tako Holandjani su apsolutno zasluzeno dosli do treceg mesta