Holandija, španska noćna mora!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.03.2015.
22:41
Izvor: Sportske.net

Svi dobro pamtimo holandsku ''petardu'' u duelu sa Špancima na Mondijalu u Brazilu, ''Furija'' je večeras želela osvetu usred Amsterdama, ali umesto toga, videli smo novi potop Del Boskeove ekipe.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

U prijateljskoj utakmici na ''Amsterdam Areni'', reprezentacija Holandije je pred svojim navijačima večeras savladala Španiju rezultatom 2-0.

Iako ovog puta poraz Španaca nije bio tako ubedljiv kao na Svetskom prvenstvu (1-5), gosti su i večeras brzo kapitulirali, jer su oba gola Holanđani postigli već u prvih petnaestak minuta meča.

Špance je ''načeo'' De Fraj, vodećim golom u 13. minutu, posle centaršuta Veslija Snajdera, kada je bio viši u skoku od defanzivaca gostiju i udarcem glavom je poslao loptu u mrežu Davida De Hee.

Radost domaćih navijača se još nije ni stišala, a De Hea je ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Ovog puta je Klasen šutirao sa nekih osam metara, De Hea je uspeo da odbije tu loptu, ali ona dolazi ponov o do Klasena, koji drugi put ne greši i ''Lale'' vode 2-0.

Činilo se tada da će biti još golova na ovom meču, da je to samo početak serije golova, ali je ostalo 2-0, iako su Španci u drugom poluvremenu imali nekoliko dobrih prilika, preko Silve, Fabregasa, Ramosa.

Interesantan podatak posle ovog meča je i da je Holandija prva reprezentacija koja je uspela dva puta da savlada Del Boskeovu Španiju. Selektoru Španije je večerašnji meč bio ukupno 97. na klupi ''Furije''.

Holandija:
Vermer – Janmat, De Vraj, Martins Indi, Viljems – Snajder, Klasen, Blind – Narsing, Huntelar, Depaj.

Španija:
De Hea – Karvahal, Albiol, Pike, Bernat – Fabregas, Mario Suarez, Isko – Kazorla, Huanmi, Pedro.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke