Hodžson: ''Možda baš protiv Francuza pokažemo svu našu snagu''

Autor: Beta Beta
utorak 21.06.2016.
15:11
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da se njegova ekipa ne plaši bilo kog protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

BETA/AP Photo/Mindaugas Kulbis
BETA/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Engleska je sinoć odigrala bez golova sa Slovačkom, u utakmici poslednjeg kola Grupe B i zauzela drugo mesto u grupi. U osmini finala Engleska će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe F, Portugala, Madjarske, Islanda ili Austrije.

Engleska je sinoć imala 30 šuteva na protivnički gol, ali nije uspela da iskoristi šanse.

"Još nismo osudđeni na propast. Ne možemo da uradimo mnogo više. Dominirali smo od početka do kraja, imali mnogo prilika, a jednom ćemo ih iskoristiti. Ne mogu da kritikujem zalaganje i trud igrača. Pomalo je neprijatno, u sve tri utakmice to je bio napad protiv odbrane i nikada nisam mislio da ću videti da Engleska toliko dominira kao što smo mi to uradili", rekaoje Hodžson, preneli su danas britanski mediji.

Hodžson je naveo da će neka ekipa "uskoro platiti" za sve promašaje Engleske na turniru.

"Pre ili kasnije bićemo nagradjeni za našu igru. Bićemo kritikovani zbog brojnih promašaja, to ne mogu da poreknem, ali mislim da će doći trenutak kada ćemo iskoristiti šanse, a neka ekipa će to osetiti. Mi smo u nokaut fazi, tamo gde smo i želeli", rekao je on.

Potencijalni protivnik Engleske u četvrtfinalu je domaćin turnira Francuska, a Hodžson je rekao: "Nikoga se ne plašim".

"Biće zanimljivo ako budemo igrali protiv Francuske. Možda ćemo moći da pokažemo da smo prilično dobri u kontranapadima", naveo je on.

Hodžson je rekao i da ga zabavlja to što je sinoć napravio šest izmena u startnoj postavi.

"Utakmicu protiv Velsa smo završili sa Džejmijem Vardijem i Danijelom Staridžom u napadu i svi su rekli da je to pozitivno. Sada su oni bili u prvoj postavi", rekao je Hodžson.

Upitan o mogućem izvodjenju penala u nokaut fazi, Hodžson je rekao da igrači svaki dan vežbaju na treningu.

"Penali na treningu i penali pred punim stadionom... To su dve različite stvari, kao što mi u Engleskoj znamo. Nismo osudjeni na penale, nismo osudjeni na promašene prilike. Ako ekipa nastavi da igra intezitetom iz prethodnih utakmica i dominira, bićemo u stanju da pobedimo u regularnom delu", rekao je Hodžson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 21.06.2016
19:17

Mislim da ce Englezi da prorade protiv jacih ekipa.

avatar
lamps8
Tuesday, 21.06.2016
16:11

njima treba endi kerol.

avatar
(anti)talentovan lik
Tuesday, 21.06.2016
16:10

Realno ni jedni ni drugi nisu ispunili ocekivanja u dosadasnjem toku takmicenja, tako da bi bas ovaj duel mogao da bude prekretnica za obije ekipe.