Hodžson će pomoći kapitenu Runiju

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.11.2014.
00:50
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da se nada da napadača Vejna Runija neće opteretiti uloga kapitena državnog tima i da bi veliki pritisak mogao da utiče na njegove nastupe.

Beta/AP Photo/Nick Potts, PA Wire
Beta/AP Photo/Nick Potts, PA Wire

Povezane vesti

Runi je u avgustu proglašen za kapitena Engleske, nakon što se fudbaler Liverpula Stiven Džerard povukao iz reprezentacije, posle lošeg rezultata ekipe na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Runi je u prve tri utakmice predvodio Englesku do tri pobede u Grupi E u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali je Hodžson rekao da je još rano ocenjivati napadača Mančester junajteda u novoj ulozi.

"Brinem da će ga opteretiti velika odgovornost koju nosi uloga kapitena. Uradićemo sve što možemo, stručni štab i ja, kako bismo se osigurali da se to Runiju ne dogodi. Ali, lako je drugome reći da iza sebe ostavi probleme i ne brine zbog njih, teško je to uraditi", rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji.

Runi bi u subotu protiv Slovenije mogao da zabeleži 100. nastup za Englesku i blizu je rekorda Pitera šiltona od 125 utakmica za državni tim. On je ove sezone, po dolasku trenera Luja van Gala, postao i kapiten Mančester junajteda.

"Mislim da se za sada dobro nosi sa tim, ali moramo da vodimo računa o toj situaciji, kao i Luj, kako ga te stvari ne bi opteretile. Runi je ozbiljno shvatio ulogu kapitena reprezentacije. Mnogo je o tome pričao sa Džerardom, provodi mnogo vremena sa mladim igračima i u dobrim je odnosima sa mnom", rekao je Hodžson.

Runiju nedostaje šest golova kako bi dostigao rekord od 49 golova Bobija Čarlotna, a Hodžson je rekao da to nije prioritet napadaču Junajteda.

"Siguran sam da Vejn Runi nije osoba koja će o tome da sanja kada uveče legne u krevet. Mislim da samo želi da nastavi da igra za Englesku što duže i obavlja posao najbolje što zna", rekao je Hodžson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 11.11.2014
14:01

Runi je kao stvoren za kapitena i Engleske a i Mancester Junajteda, dovoljno je samo to reci...