Hoćemo li konačno videti pravog Odegarda?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.06.2017.
19:54
Izvor: Sportske.net

Mladi Norvežanin je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu, a onda je pao u zaborav.

EPA/ERWIN SPEK
EPA/ERWIN SPEK

Povezane vesti

Martin Odegard je još kao 16-godišnjak pokazao da poseduje neverovatan talenat. Oduševljavao je svojim partijma u dresu Stromsgodseta u svojoj rodnoj Norveškoj.

On je sa prvim timom počeo da trenira još kao 13-godišnjak, a debitovao je za njih kada je imao 15 godina i 118 dana.

Nakon samo godinu dana, 23 odigrana meča u najvišem rangu takmičenja u Norveškoj, skrenuo je pažnju velikog broja evropskih klubova. Bio je u posetama Ajaksu, Liverpulu, ali ga niko nije oduševio kao madridski Real, te je odličio da potpiše ugovor sa "Los Blankosima".

Za sada se čini da nije napravio najbolji izbor. Svoje prve tri sezone proveo je u rezervnom timu Reala (Kastilja). U svojoj debi sezoni je dobio priliku i da debituje za prvi tim, a u sezoni za nama je takođe dobio nekoliko minuta u dresu "kraljevskog" kluba.

Onda je usledila pozajmica u Herenven, gde je na 16 mečeva upisao jedan gol.




Ipak, ono što je bitno, imao je minute u nogama, a na kraju sezone je odlučeno da će i narednu provesti u Herenvenu.

"Dolazak u Herenven je bila moja odluka, a Real je sve to sproveo u delo. To je bio moj izbor jer sam hteo da igram više.

Bilo mi je važno da igram na vrhunskom nivou. Da to nisam uradio, ostao bi u Madridu, gde su najbolje stvari po mene bile dnevni treninzi. Na kraju sezone smo se dogovorili da ću ostati ovde jo godinu dana. Verujem da sam doneo pravu odluku. Pridrižio sam se klubu koji mi odgovara, koji ima sjajnu istoriju i promoviše razvoj mladih igrača
", izjavio je Odegard.

Dakle, i naredne sezone ćemo ga gledati u holandskoj Erediviziji, ostaje da vidimo da li će svojim partijama u sezoni 2017/18 ubediti Zidana i čelnike madridskog Reala da mu ukažu šansu.

Pod palicom Zinedina Zidana Real je sve češće počeo da ukazuje šansu mladim fudbalerima, te je na Odegardu da se dokaže i zasluži svoje mesto na "Santijago Bernabeu". Ugovor sa Madriđanima ima do 2021. godine, čini se da je pravo vreme da pokaže šta zna.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CURVA SUD
Friday, 09.06.2017
12:14

Nije mi jasno što tako mlad igrač uopšte potpisuje za Real MAdrid, kao da je realno da će imati šansu da igra!!! Evo sad je Real kupio nekog mladog brazilca koji je navodno Wunderkind a ja vam garantujem da neće dobijati šansu u prvom timu. Veoma je teško da mladi igrač dobije šansu u bilo kom timu koji se bori svake godine za prvaka

avatar
Los Vikingos
Friday, 09.06.2017
02:48

Nije Odegard propao niti ga je Real unistio. Jednostavno jos uvek je mlad da bi dobio sansu u Realu. Ali bitno je da on igra i da stice iskustva u Herenvenu, ostalo ce sve doci na svoje.

avatar
Thursday, 08.06.2017
23:49

Ljudi pa ne moze da dobiej sansu u MAdridu, jednostavno je nerealno ocekivati da u 2016/17 dobiej sansu klinac od 18 godian da igra, ka dna njegovoj poziciji imas Iska, Asensiaj, Rodrigeza, a kos konkurenciju zbog formaciej prave i Modric, Kovacic, Vaskez. Ne moze biti propalitet u 18 goodina nema sanse, dokle god igra u nekom timu. Hereven je super opcija. Posle toga u Primeru neki tim, da se jos malo nabija i onda tek za tri sezone da se ocekuej u timu Madrid ako neko ko moze dobiti sansu. Pa za 10 godina Odegard ce biti u najboljim godinama. I lazar Markovci je razbijao u JSL sa 17 ap nije uradio nista kad je otisao u Liverpool. Evo gd eje sad? Norveska liga je slaba, niej realno ocekivati da linja odatel ode u Madrid i da se nametne, ne sad kad snaga, uziam dobar deo.

avatar
jv
Thursday, 08.06.2017
23:17

Mlad je, ima jos vremena za njega.

avatar
Boris Radulović
Thursday, 08.06.2017
22:42

Da je bio pametan pa da umjesto Reala potpise za Ajax ili neki slican tim koji ima vrhunsku skolu sa mlade fudbalere. Znam, i Real ima Kastilju, ali eto je bio tamo 3 godine, pa nista od njega nijesu napravili nego su ga poslali u Herenven da spasava karijeru.

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 08.06.2017
21:16

Isti koji prozivaju Odegarda da je propao sa 17. godina su oni koji prozivaju Ronalda unazad 3 godine da Real treba da uzme novac na njemu i da ce on biti sve losiji. ;)

avatar
Andrea Pirlo
Thursday, 08.06.2017
23:41

Ronaldo i Odegard su daleko od istog tipa igraca, Ronaldo je atleta, on moze da igra jos par godina sigurno na ovom nivou, samo verovatno vise spica nego krilo, a ovaj je talenat to ne osporavam, ali mislim da je izgoreo, izgoreli su i veci talenti od njega, Kvarezma recimo... Uostalom, zivi bili pa videli :)

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 09.06.2017
17:43

Nije do njih, nego do vas strucnjaka. :) Oni ce uspeti a vi cete ih pljuvati uvek jer vi najbolj znate, valjda zato oni uzimaju milione a vi strucnjaci ne. :)

avatar
Ajde?
Thursday, 08.06.2017
20:38

Kad klincu daš platu 80 hiljada nedeljno, koliko imaju izgradjeni igrači, šta drugo da očekuješ.

avatar
Andrea Pirlo
Thursday, 08.06.2017
20:15

Propali talenat, ne znam zasto ali jako me podseca na Filipa Jankovica onomad... Taj je u zemlju propao