Hoće li "hipster" Klop naći rešenje?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.09.2014.
14:53
Izvor: Sportske.net

Čini se da su poranili da ih otpišu, ali činjenica da se Jirgen Klop suočava sa najvećom krizom u poslednje tri sezone. Šta je problem "Milionera"?

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Neko će reći pogrešan nadimak i delimično biti u pravu. Nisu mogli da zadrže prvo Gecea, onda i Levandovskog. Zatim se povredio Rojs, to jednostavno nije isti tim.

Na prvi pogled se vidi koliko nedostaje Poljak. Imobile koji je skupo plaćen je dao dva gola u sedam mečeva, Adrijan Ramos tri u osam. To je delimično maskirao sjajni Obamejang, ali je sa ovim momkom problem što nije konstantan.

Kada na to dodate povrede Rojsa i Mihtarijana koji su ofanzivni vezisti, jasno je da Klop više ne može da računa da će dati gol više od protivnika.

Poraz u rurskom derbiju je kao i svaki od Šalkea bolan, međutim, više plaše izgledi za naredni period.

Naime, i dalje se oporavlja Sahin, neće ga biti do kasne jeseni. Ni Gundogan nije spreman, pa kada gledate Borusiju, osim onog meča sa Arsenalom, prilično su promenili stil igre. Pokušavaju često sa preskakanjem sredine, gube mnogo više lopti nego prethodnih sezona, pas igra je protiv Šalkea na momente bila ispod svake kritike.

Jasno da Klop neće menjati svoj napadački stil igre, ali sada prečesto Dortmund prima čudne i naivne golove i to se ponavlja. Jasno da o borbi za titulu nema ni govora, ni da su potpuno spremni ne bi mogli da izdrže trku sa bavarskim resursima, a tek ovako nemaju šansu.

Dobili su dva od šest mečeva, u donjem su domu, a postigli su tek gol po utakmici.

Pre pauze ih čeka Liga šampiona protiv Anderlehta, a onda u poslednjem meču pred pauzu dolazi HSV. Hamburger ne može da pobedi nikoga, osim njih. Naime, neverovatno zvuči da je nekada veliki tim sa severa koji se jedva spasio ispadanja prethodne sezone i generalno nije ni senka nekadašnje moći dobio tri od poslednja četiri prvenstvena meča protiv Dortmunda.

Klop kaže da će se tim oporaviti, a njegov kapiten Humels da loša nedelja nije uticala na samopouzdanje igrača. No, navijači nisu uvereni u to, čak dosta njih pokazuje skepsu kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju, ali i ostanak Rojsa i napred pomenutog Humelsa. Ako oni odu, možda bi i Klop mogao da razmisli.

On problem vidi u odbrani.

"Ne možemo da primamo glupe golove, protiv Šalkea smo to činili. Ne možete ni da se nadate da ćete pobediti, ako pravite ovakve greške. Nedostajala je i kreativnost u nastavku, nismo stvorili zrele šanse", objasnio je Klop, ali i rekao da veruje da će se Dortmund probuditi.

Pitanje je hoće li biti kasno?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke