HNL - Rijeka pred titulom, Vešović strelac

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.05.2017.
22:16
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Rijeke nalaze se na korak od šampionske titule u Hrvatskoj posle trijumfa na gostovanju Slaven Belupu u okviru 34. kola Hrvatske fudbalske lige (HNL).

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Vikend pred nama mogao bi da označi kraj višegodišnje dominacije zagrebačkog Dinama u hrvatskom fudbalu, pošto su fudbaleri Rijeke večeras stigli na korak od titule.

Pobedom na gostovanju Slaven Belupu (2:0) Rijeka je zadržala pet bodova prednosti u odnosu na Dinamo, pa će u slučaju trijumfa nad Cibalijom u pretposlednjem kolu matematički obezbediti titulu.

Ekipa Matjaža Keka večeras je igrala pod pritiskom jer je Dinamo savladao Istru 1961 sa 2:1 i prišao na dva boda zaostatka Rijeci koja je svoj meč počela u terminu od 20 časova.

Lider hrvatskog šampionata ipak je odigrao na željenom nivou i već u prvom poluvremenu trasirao put ka izuzetno važnoj pobedi. Golove za Rijeku postigli su Franko Andrijašević u 14. i Marko Vešović u 43. minutu.

Dinamu ostaje "mršava" nada da će u pretposlednjem kolu savladati Osijek, a da će Cibalija uzeti makar bod na gostovanju Rijeci jer bi u tom slučaju odluka o prvaku pala u poslednjem kolu kada je na programu veliki derbi između "Modrih" i Rijeke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke