HEROJ - Sudija iz Bosne spasao život fudbaleru!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.03.2016.
09:34
Izvor: Sportske.net

Mediji iz Bosne i Hercegovine prenose vest o sudiji heroju koji je na utakmici omladinske Premije lige hitrom reakcijom spasao život jednom od fudbalera Olimpika.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Svedoci smo da se na fudbalskim terenima dešavaju teške povrede koje je zaista teško "svariti", a neretko se usled sudara dvojice igrača dogodi da neko ostane bez svesti.

Upravo je takva scena viđena na utakmici omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Olimpika kada je mladi štoper Belmin Halilović ostao da leži na terenu bez svesti posle sudara sa protivničkim golmanom.

Odmah nakon sudara dvojice fudbalera bilo je jasno da je štoper Zrinjskog ostao bez svesti, a samo zahvaljujući brzoj reakciji pomoćnog arbitra Darka Obradovića mladić je ostao živ.

"Odbrambeni igrač ostao je da leži na travi, a po položaju tela shvatio sam da nešto nije uredu. Nije prvi put da se srećem s tim jer sam i sam igrao fudbal i bio u takvim situacijama. Pritrčao sam iz straha, instinktivno, a kroz glavu mi je prolazio šta treba da uradim" objašnjava sudija heroj.

Pomoćni arbitar Obradović objasnio je kako je bilo jasno da je momak izgubio svest pa je krajnjim naporima uspeo da mu izvadi jezik i spreči gušenje.

"Pružio sam mu prvu pomoć. Dva puta bezuspešno sam pokušao da mu izvučem jezik. Tek iz trećeg, najjačeg pokušaja, uspeo sam u nameri i pomislio u sebi 'hvala ti Bože što je sve prošlo kako treba'" dodao je Obradović a prenosi "Dnevni Avaz".

Nakon završetka utakmice mladi fudbaler više puta je zvao sudiju Darka Obradovića kako bi mu se zahvalio iako nije bio svestan šta se događalo u trenucima nakon sudara sa protivničkim golmanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke