Heroj Mata, tragičar Džerard, Junajted prekinuo seriju Liverpula!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 22.03.2015.
16:22
Izvor: Sportske.net

Liverpul prekinuo seriju nepobedivosti koja je započela upravo protiv Mančester Junajteda, Mata pravi junak, Džerard dobio crveni karton početkom drugog dela igre.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Liverpul je pobedom danas mogao do 4. mesta po prvi put u ovoj sezoni, ali mu to nije pošlo za rukom jer su danas poraženi od Mančester Junajteda rezultatom 2:1, a pravi tragičar ove utakmice jeste legendarni Stiven Džerard koji je dobio crveni karton na samom startu drugog dela igre.

Mančester Junajted je pokazao da je ušao u formu prethodne nedelje kada su pobedili Totenhem sa 3:0, a danas su to potvrdili sasvim solidnom igrom protiv Liverpula koji nije ličio na onu ekipu koja nije imala poraz u ovoj 2015. godini.

Krenulo je veoma oprezno, Van Gal je ostavio na klupi velike zvezde poput Di Marije i Falkaa, Runi je sam krenuo u napadu, dok je sa druge strane Rodžers na klupi ostavio Stivena Džerarda, a Lazar Marković nije bio ni u 18.

Prva prilika na meču je rezultirala golom.

Na sredini terena je lopta došla do Andera Erere, on je fenomenalnim pasom uposlio Matu koji rešava situaciju sa Minjoleom u svoju korist, 1:0 za Mančester Junajted.

Redsi nisu uspevali da probiju odbranu Mančester Junajteda koja igra sve bolje ove sezone, mučili su se da napave šansu, a onu jednu koju su uspeli da stvore upropastio je Adam Lalana koji je šutirao iz veoma izgledne pozicije pored gola.

Liverpul je gubio na poluvremenu, po prvi put od decembra prošle godine, videlo se da nešto mora da se menja.

Učinio je to Brendan Rodžers, zamenio je Adama Lalanu Stivenom Džerardom, ali mu se ovo nikako nije isplatilo.

Stiven Džerard je nakon 42 sekunde namerno zgazio na nogu Andera Ereru
, inače veoma zapaženog igrača Junajteda danas, a sudija mu je bez razmišljanja pokazao put u svlačionicu.

Veliki hendikep je to bio za Liverpul, a Junajted je to uspeo da iskoristi.

dzerard
foto Beta/John Super

U igru je ušao i Anhel Di Marija, nije imao preterano zapažen učinak, ali je uspeo sjajno da asistira Mati u 59. minutu koji neverovatno dobrim udarcem pogađa mrežu za 2:0.

Činilo se da je prednost nedostižna, ali nije tako mislio Staridž.

Baloteli je ušao u igru, uneo nešto malo živosti u ekipu Liverpula, a gol u mreži Junajteda smo videli u 69. minutu.

Kutinjo koji je danas bio neprimetan osim u par situacija uposlio je Staridža koji vara De Heu. Španac je mogao mnogo bolje da reaguje, 2:1 za Mančester.

Nije imao Liverpul snage da dođe do boda, odbrana Junajteda je odradila svoj posao do kraja, tako da ekipa Van Gala sada ima 5 bodova više od Liverpula i samo jedan bod manje od Arsenala.

Do kraja meča su mogli i do ubedljivije pobede, ali Vejn Runi nije uspeo da iskoristi penal koji je iznudio Blind nakon starta Čana. Minjole je sjajno reagovao u ovoj situaciji.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke