Heroj Lulić odveo Lacio u finale!

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.04.2015.
22:45
Izvor: Sportske.net

Bosanac je pre dve godine levicom doneo Laciju trofej u kupu, večeras pod Vezuvom postigao jedini gol za pobedu kojom su "Orlovi" stigli do finala sa Juventusom!

Beta/AP Photo/Felice Calabro'
Beta/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

U prvih petnaestak minuta Napoli ofanzivniji, Lacio se uglavnom branio. Pripretili su Rimljani preko Kandreve, dok je Berišine dlanove zagrejao Gabijadini.

Ipak, Napolitanci su grešili u pasu, malo prave igre, mada je u nastavku najbolju šansu imao Iguain, posle akcije Mađa i Hamšika. "Pipita" i Gabijadini su mogli bolje da završe akciju posle sat vremena, a Rimljani su strpljivo čekali šansu.

Njima je bio potreban gol kako bi se uopšte nadali plasmanu u finale. Stigli su do vođstva, ubacio se Senad Lulić koji je specijalista za najvažnije golove, iskoristio pas Felipea Andersona i matirao Anduhara, za promenu desnom nogom.

To je šokiralo Napoli, imao je oporavljeni Insinje priliku, ali je heroj ove utakmice Lulić izbacio loptu sa linije.

Na kraju, minimalna pobeda i velika slavlje Lacija, prvi meč je ponovimo završen 1:1, Rimljani će na "Olimpiku" igrati finale protiv Juventusa.

Na neki način, to je i logično, čini se da su u pitanju dve ekipe koje igraju najbolji fudbal u Italiji. Lacio cilja povratak u Ligu šampiona, a probaće sezonu da začini i trofejom koji je osvojio pre dve godine kada su upravo zahvaljujući Luliću slavili protiv najvećeg rivala u finalu!

Gol Lulića možete videti ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke