Hamren: "Bolja igra nakon primljenog gola"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.06.2016.
23:47
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Erik Hamren rekao je da je njegova ekipa igrala loše u napadu u prvom poluvremenu večerašnje utakmice protiv Irske na Evropskom prvenstvu, ali da je zaigrala bolje posle primljenog gola i pohvalio je igru protivni

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Fudbaleri Švedske i Republike Irske odigrali su danas na stadionu Francuska 1:1, u utakmici prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu.

"Posle primljenog gola smo igrali onako kako sam želeo. Brže smo dodavali loptu, bolje je išla sa jedne na drugu stranu terena i bolje smo koristili levog beka Martina Olsona. Sa njegove strane smo napravili mnogo šansi u drugom poluvremenu. U prvom delu naša igra u napadu nije bila dobra. Irska je obavila dobar posao, omela nas je, pritiskala odbranu i osvajala lopte i tako su stvarali šanse u prvom poluvremenu", rekao je Hamren.

Republika Irska je povela u 48. minutu golom Vesa Hulahana, a Švedska je izjednačila autogolom Kirana Klarka u 71. minutu.

"Čestitam Irskoj na prikazanoj igri, držali su nas pod pritiskom, nisu nam davali vremena ni prostora. Mi nismo bili na željenom nivou", dodao je on.

Selektor Švedske naveo je da je fudbaler Mikael Lustig tokom utakmice povredio preponu i da će sutra biti poznato koliko je ozbiljna povreda.

Najveća zvezda švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimović nije imao mnogo prilika, ali je učestvovao u golu kada je posle njegovog centaršuta fudbaler Irske Kiran Klark postigao autogol.

"Centrirao sam, a on je glavom ubacio loptu u gol", rekao je Ibrahimović.

Upitan da li je to bila "Ibrina magija", on je odgovorio: "Trebalo bi da pitate njega (Klarka)".

Ibrahimović u Francuskoj pokušava da postane prvi igrač koji je postigao golove na četiri Evropska prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke