Gvardiolin rat, zbog ovoga će napustiti Bajern!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.12.2015.
11:06
Izvor: Sportske.net

Tenzije od početka, sada se klupko razmotalo. Šta je problem između Gvardiole i Bajerna?

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

"Bild" otkriva da od samog početka stvari nisu dobre. Gvardiola zamera čelnicima da nisu bili dovoljno iskreni, a oni njemu da je opsednut taktikom i svojom fudbalskom filozofijom i da nije uspeo da izgradi odnose da igračima.

Kada je Gvardiola stigao u Nemačku, ili bolje rečeno kada je pristao da preuzme Bajern nije očekivao da klub neće moći da se bori na transfer tržištu, ne samo sa Realom i Barselonom, već i engleskim klubovima.

Navodno su ga uveravali da Kros neće otići, pa je na kraju morao da se zadovolji Ćabijem Alonsom koji je stigao iz suprotnog smera.

Bajern je doveo Vidala uprkos Gvardiolinom protivljenju, Katalonac je želeo drugačiji tip igrača, tačnije hteo je da dovedu beka, kako bi Lam prešao u vezni red. Jer, po Pepu, Lam je jedini igrač Bajerna koji do kraja razume trenerovu filozofiju.

Gvardiola zamera klubu i što su kasno stigli Daglas Košta i Koman, spoljni igrači koji bi trebalo da zamene stalno povređene Riberija i Robena. On smatra da nije bilo dovoljno vremena da prođu kompletne pripreme i da se to oseća u igri Bavaraca.

Kada je prihvatio ponudu, nije očekivao da klub ne može da privuče baš nijednog vrhunskog igrača sredine terena.

Naime, na njegovoj listi su bili Azar, Pogba, De Brujne, Verati i Sterling, a klub mu je ponudio da dovede Gonzala Kastra, Čalhanoglua ili Tea Volkota, kada je otišao Švajnštajger.

Zbog toga Gvardiola ne veruje direktorima, "Bild" tvrdi da je razočaran i da se nijednog trenutka nije premišljao oko ostanka u klubu.

Sledeća stanica je Engleska, najbliži je Sitiju, ali neki izvori tvrde da se neće dvoumiti, ako mu Mančester Junajted ponudi klupu u junu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scepan Scekic
Tuesday, 29.12.2015
14:30

Kako to da je sad Gvardiola zaratovao sa Bajernom,sad kad se zna da preuzima Siti na leto?Da je stvarno bio u sukobu sa Bavarcima ne bih ni preuzimao,logicno.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 29.12.2015
13:20

Dodji u Manchester,oteraj ona drva Fellaini,Carrick. Prodaj Rooneya i neka dovede Aubameyanga Verrattija i Laportea i onog desnog beka Rodrigueza.

avatar
Scepan Scekic
Tuesday, 29.12.2015
14:31

Tako je!! Uff sto bih voleo da Pepa vidim na Trafordu!

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 29.12.2015
13:18

Pa Costa i Coman su bolji od Hazarda De Bruynea i Sterlinga...nVerratti nije bolji od Vidala,jeste mladji ali Vidal jel jedan od najboljih veznjaka na svetu.

avatar
čombe
Tuesday, 29.12.2015
14:37

Coman nije bolji od de brujna sigurno!

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 29.12.2015
15:13

Nije ali ce biti

avatar
Mia San Mia
Tuesday, 29.12.2015
13:16

Da li je sve ovo istina ili ne... u to ne ulazim, ali ima dosta nepravilnosti. Bajern nece moci da da se bori na transfer trzistu? Bajern je jedan, a mozda i najstabilni klub na svetu sto se tice finansija. Koliko je meni poznato ni jednoj banci ili klubu ne duguju nista za razliku od npr Reala za koji se vec pisalo da duguje oko 600m. Cak su i stadion isplatili 16 godina ranije nego sto je planirano. Krosu ne verujem da je bilo sta zamerao, covek jednostavno nije vise zeleo da igra za Bajern i zeleo je da ode. Tu se niko nista ne pita.

avatar
Vitez Koja
Tuesday, 29.12.2015
13:58

Nije poenta u tome, nego sto Bundesliga nije privlacna koliko Primera i Premier liga, i igraci pre biraju Barsu, Real, Chelsea, City, nego Bayern. Ne budi bukvalista, svi znamo da je Bayern jako bogat klub.

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 29.12.2015
20:47

To vezano za Real su bile neistine, Real ima dug oko 80 miliona.

avatar
Enciklopedija
Tuesday, 29.12.2015
16:07

Pa naravno da nije privlacna..Kada je samo Bajern privlacan i titula zagarantovana..Svaki igrac koji ode u drugi klub zna da nece da osvoji nista pored Bajerna..Pa sto su Lewandowski i Gece presli bas u Bajern?Bajern je finansijski mnogo jaci od drugih i zato i kupuju igrace od konkurenta za titulu..N bi me cudilo da im uzmu jos nekog tipa Roja,Gundogana ili Humelsa..

avatar
John Cena
Tuesday, 29.12.2015
13:15

Isto kao i kad je trebao da se proda Bejl ili Di Maria, tako i o Gvardioli sad. Svaki dan nova vest, ista prica

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 29.12.2015
12:13

Nzm stvarno ko ovo sve izmislja , ove veze sa glavom nema! Pep je imao svadje sa Krosom zbog njegove sporosti na terenu i zbog toga je ovaj otisao . I Bajern nije klub koji extremno trosi , ako je to Pep ocekivao onda i bolje sto ide! U svakom slucaju ovo su samo medijske price , deca ce verovati

avatar
Tuesday, 29.12.2015
13:39

Ma mora se pisati nesto. Sjecas se i prica mjesecima da ga je Mesi otjerao iz Barse. :D

avatar
ZOZE, VRATI SE!
Tuesday, 29.12.2015
16:18

Nije izmisljeno. Uprava Bajerna je nezadovoljna kako se ophodi prema igracima. Ta tenzija je zapravo pocela kada je Gvardiola rovitog Riberija stavio medju startere, za mec protiv Dinama iz Zagreba. Utakmica protiv Dinama bila je bez rezultatskog znacaja, a on je gurnuo Riberija u vatru kao da jurimo rezultat i plasman u nokaut fazu. Mogao je pruziti sansu Komanu, jer Riberi nije bio spreman da igra ni 30 minuta. Jos jedan primer, Gaudino. 19 godina, moze igrati nevazne utakmice, a on trenutno igra u cetvrtoj ligi.

avatar
Torr
Tuesday, 29.12.2015
12:11

Iako sam navijac Uniteda, ne verujem da ce on doci , pre ce otici u Siti .

avatar
Dominik Turk
Tuesday, 29.12.2015
14:49

guardiola je vec nogom i pol u cityju....

avatar
Torr
Tuesday, 29.12.2015
15:14

Samo su mu jos cipele u Minhenu .