Gvardiola se nudi Junajtedu

Autor: Đorđe Đokić
četvrtak 16.10.2014.
00:35
Izvor: Sportske.net

Gvardiola nije siguran da li je dobio ponudu od Fergusona, ali vidi sebe na Old Trafordu jednog dana. Objasnio i šta se desilo u utakmici protiv Reala u polufinalu Lige šampiona prošle sezone.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Pep Gvardiola je bio ozbiljan kandidat da nasledi Fergusona na klupi Junajteda. Iako ta vest nikad nije potvrđena, činjenica da je Ferguson išao u SAD kako bi razgovarao sa Špancem u trenucima kad je već doneo odluku da napusti upravljanje Đavolima, jasno govori o tome ko je bio prvi izbor za naslednika.

Pep je imao drugačije planove, ali sada tvrdi da bi voleo da jednog dana vodi Junajted.

U svojoj knjizi u kojoj govori i o prvoj godini u Minhenu, kao i o utakmici na Old Trafordu. "Sviđa mi se atmosfera ovde. Voleo bih da jednom treniram Junajted" - napisao je Katalonac.

Gvardiola nikad nije potvrdio da mu je Ferguson nudio posao.

"Ser Aleks priča veoma brzo i nekad imam problem da ga razumem. Možda zato nisam ni razumeo da li mi je ponuđen posao ili ne" - zagonetan je Gvardiola.

Gvardiola je u knjizi otkrio da misli da je "tika taka" potrošena, da nema svrhu. Prihvatio je i krivicu za poraz od Reala prošle godine.

"Moja je greška. Sve sam uradio pogrešno. To je bio monumentalni zaj.. Totalni haos. Najveći zaje... u mojoj karijeri" - napisao je Gvardiola.

Da podsetimo, posle 1:0 u prvom meču, Real je u revanšu savladio Bajern u Minhenu sa čak 4:0. 

Sigurno je da će posle ove izjave, Gvardiola biti ozbiljan kandidat u svim spekulacijama koje ce uslediti kad bude vreme da se Van Gal povuče sa klupe Junajteda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke