Gvardiola se može nositi sa pritiskom u Bajernu

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.01.2016.
13:25
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak Pep Gvardiola nalazi se pred nekoliko završnih meseci svog boravka u šampionu Bundeslige, Bajernu iz Minhena.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Povezane vesti

Gvardiola napušta Bajern iz Minhena na kraju sezone zbog svoje želje da radi u Premijer ligi. U petak, 22.01.2016. njegova ekipa počinje drugu polovinu Bundeslige, u meču protiv Hamburga, sa osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Borusiju iz Dortmunda.

Sa Bajernom je na putu da osvoji četvrtu uzastopnu titulu u Bundesligi, a o ostatku Gvardiolinog mandata će se suditi po tome može li sa Bajernom da osvoji Ligu Šampiona ili ne.

Otmar Hitcfild je takođe predvodio Bajern u sezoni velikog uspeha 2000/2001, kada su osvojili Ligu Šampiona, Bundesligu i DFB kup, a Jup Hajnkes u sezoni 2012/2013, kada je Bajern osvojio sve.

U sred te priče o sezonama velikih uspeha Bajerna, Gvardiola je izjavio da se dobro nosi sa pritiskom.

"Savršeno dobro se nosim sa tim pritiskom. Možda ćemo osvojiti Ligu šampiona, ali bez obzira na to kako se sezona završi Jup Hajnkes I Otmar Hicfild će uvek biti mnogo važniji za klub nego ja. Oni su Nemci, oni su ovde bili duže. Znam šta je pritisak iz mog vremena u Barseloni i ja se mogu nositi sa tim."

Bajern koji u 1/16 finala Lige Šampiona igra sa Juventusom, imao je lošu uvertiru pred nastavak sezone jer je u prošlu subotu u pripremnom meču pred put u Hamburg pretrpeo poraz od Karlsrulea.

"Ne znam ni sam na kom nivou moj tim igra. Trebaju nam dve ili tri utakmice da ja to saznam. Čak ni posle utakmice u Hamburgu ja to neću znati." rekao je on.

"Naš stil igre je, na primer, protiv Ingolstada sasvim drugačiji nego protiv Frankfurta. Moramo biti sposobni da se prilagodimo različitim situacijama. Ja bih voleo da ukoliko obe ekipe žele da pobede da idu i napred i nazad. Ali svaki trener ima svoje igrače sa kojima mora raditi. Nadam se da će druga polovina ove sezone biti dobra kao i druga polovina prošle sezone, ali da će timovi za razliku od prošle igrati kompletni odlučujuće utakmice."

Gvardiola će biti duži period bez povređenih Marija Gecea i Franka Riberija ali su se David Alaba i Arijen Roben vratili u tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Sergio (Return)
Friday, 22.01.2016
15:23

Guardiola se ne zna nositi sa pritiskom. Pobjegao je iz barce kad je Murinjo dosao, znao je da ce te sezone Real biti prvak. U Bajernu i nema nekog velikog pritiska, igra u miki maus ligi.

avatar
Thomas Müller
Friday, 22.01.2016
14:59

ne moze se on nositi sa pritiskom...vidjeli smo to u LS prosle i preprosle godine....

avatar
Pope el Berraco
Saturday, 23.01.2016
12:53

Prosle je bila Barsa to nije pritisak jednostavno su bolji ali su bile profi utakmice Mesi je sve resio mada im je Pep preuzeo posed na NouCampu.

avatar
Jupp Heynckes
Saturday, 30.01.2016
14:28

Da smo bili u punom sastavu, ponovila bi se repriza 2012/13.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 22.01.2016
14:57

nema juventus sta da trazi protiv bajerna a to ce se pokazati u februaru