Gvardiola: "Oni ili ja!"

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 26.02.2015.
13:30
Izvor: Sportske.net

Ko će sve morati da napusti Bajern u slučaju da Pep produži ugovor sa klubom. Situacija u svlačionici nije baš idealna...

Beta/AP Photo/Efrem Lukatsky
Beta/AP Photo/Efrem Lukatsky

Povezane vesti

Pep Gvardiola nije baš uveren u budućnost u Bajernu, iako mu klub nudi novi ugovor. Čak nije sigurno da će ostati posle leta, iako mu sadašnja obaveza ističe za godinu i po dana.

On nije najzadovoljniji ekipom, ali i nekim odnosima u svlačionici, iako se Bajern poslednjih godina trudi da sve to sačuva unutar kluba.

Nekada su ih zvali "FK Holivud" zbog stalnih skandala i kuljanja prljavog veša u medije, uspeli su da zatvore dotok informacijama, ali javnost je stalno u potrazi za skandalima.

Ovo nije skandal, ali jeste nezadovoljstvo Španca koji je odbio da pregovara o produžetku ugovora, pod parolom da se o tome ne priča dok traje sezone.

Nemački mediji pišu da bi mogao da ostane, ali samo pod svojim uslovima koji se ne odnose na novac. Naime, Pep je u lošim odnosima sa Levandovskim koji je stigao prošlog leta u klub, ali i sa nekim starijim igračima, pre svih Švajnštajgerom.

Uz njih, bi klub mogli da napuste štoperi Benatija i Dante, prvi se nije snašao, drugog Pep želi da zameni mlađim igračem. Odlazi i veteran Pizaro.

Pep nije baš u sjajnim odnosima sa Rumenigeom koji se nije slagao sa dovođenjem Ćabija Alonsa, a zamera i lekarima neke procene kada je u pitanju oporavak Tijaga Alkantare.

Ipak, većina igrača, ali i deo borda je uz Katalonca, klub generalno veruje da mu treba dati šansu da radi na duže staze.

Inače, Gvardiola je sličnu situaciju imao i u Barseloni, i tada se sukobljavao sa nekim igračima, nije tajna da 2012. njegovi odnosi sa Mesijem nisu bili tako srdačni kao krajem prošle decenije.

On je tražio da odu Pike, Sesk Fabregas i Alveš, kako bi sproveo revoluciju unutar ekipe, ali je ostao usamljen u tom nastojanju. Više nije bilo Ćikija Begristajna da mu čuva leđa, pa ne čudi što se pod izgovorom da je umoran povukao sa klupe i prepustio je Titu Viljanovi.

Hoće li na leto ponovo biti na raskrsnici, zavisi i od rezultata, ali i ako ne osvoji Ligu šampiona sigurno je da neće biti smenjen.

Da li će potpisati novi ugovor, to zavisi i od njegovih uslova kada je u pitanju tim, odnosno kadrovskih promena, u Barsi ga nisu poslušali, hoće li u Bajernu?

Ako ode, Begristajn i Sorijano, odnosno Mančester Siti ga čeka raširenih ruku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hala Madrid 10!
Thursday, 26.02.2015
14:33

Bajern ce doziveti debakl u LS,neka Gvardiola i dalje forsira formaciju sa 3 igraca pozadi,imaju srece sto je BL postala Miki Maus liga inace je ovaj Bajern prosecan tim.

avatar
ADVOKAT
Thursday, 26.02.2015
16:07

Bundes liga Miki Maus liga? Razmisli sta si rekao?

avatar
Thursday, 26.02.2015
18:36

Liga od jedan tim tacno tako ne Miki nego MINI Maus liga

avatar
Hala Madrid 10!
Thursday, 26.02.2015
17:18

Da Miki Maus liga,jos kada neko kaze da je bolja od Primere i PL LOL