Gvardiola: "Mrzim tiki-taku!"

Autor: Beta Beta
petak 17.10.2014.
09:06
Izvor: Beta

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola napisao je u svojoj autobiografiji da je prezirao "tiki-taka" stil, koji je postao sinonim za igru Barselone pod njegovim vodjstvom.

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Pep Gvardiola je izdao novu autobiografiju koju je potpisao novinar Marti Perarnau, a u toj knjizi se opisuje njegova prva sezona u Bajernu.

U knjizi je Gvardiola citiran, kako o čuvenom stilu tiki-taka govori svojim igračima nakon utakmice protiv Nirnberga.

"Mrzim tiki-taku. To je sve sra** i nema svrhu. Morate da dodajete loptu s jasnom namerom šta želite s njom. Ne radi se tu o beskonačnim nepotrebnim dodavanjima", rekao je tada Gvardiola.

Na sastanku sa igračima, dan posle tog meča, Gvardiola je nastavio priču o tom stilu igre.

"Morate da pronadjete svoj fudbalski DNK. Mrzim tiki-taku. Tiki-taka znači dodavanje bez jasne namere, besmisleno je. Barsa nikada nije igrala tiki-taku. To je izmišljotina. U svim timskim sportovima tajna je da se napravi pritisak na jednoj strani terena tako da protivnik ne može da se brani. Preopteretite jednu stranu kako bi na drugoj ostalo prostora za napad", rekao je Gvardiola.

"Zato imamo puno dodavanja, da bismo privukli protivnike i onda brzo zadali udarac na drugoj strani. Takva igra mora da bude i to nema veze s tiki-takom", dodao je Gvardiola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke