Gvardiola: "Da sam imao priliku, igrao bih za Kataloniju"

Autor: Beta Beta
utorak 08.09.2015.
13:21
Izvor: Beta

Katalonac raspirio vatru koja tinja duže vreme.

BETA/AP Photo/Matthias Schrader
BETA/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da bi da se svojevremeno ukazala prilika, izabrao da igra za reprezentaciju Katalonije.

Gvardiola je tokom karijere odigrao 47 utakmica za reprezentaciju Španije, postigao pet golova i osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1992. godine u Barseloni.

Reprezentacija Katalonije sada postoji, ali je nije priznala Međunarodna fudbalska federacija (Fifa), pa igrači mogu istovremeno da nastupaju i za Španiju i za Kataloniju.

Kampanja za nezavisnost Katalonije je jaka, a Gvardiola, nekadašnji igrač i trener Barselone, priznao je da bi nastupao za katalonski tim da se ukazala prilika.

"Da je tada postojala država Katalonija, ja bih igrao za taj tim, pošto sam iz Santpedora", rekao je Gvardiola za Marku.

On je, međutim, naveo da je "bio veoma srećan u reprezentaciji Španije" i da je dao sve što je mogao za uspeh tima.

Španski mediji u poslednje vreme mnogo pišu o podršci sportista otcepljenju Katalonije. Fudbaler Barselone Đerar Pike javno je podržao nezavisnost te pokrajine, zbog čega mu je publika zviždala tokom utakmice Španije i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Španija je u subotu 5. septembra u Ovijedu pobedila Slovačku sa 2:0.

"Ako nekome smeta moje učešće u tom procesu, to je njihov problem", rekao je Gvardiola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vamos Real
Tuesday, 08.09.2015
15:38

Okej,posle ovoga ga se citava Spanija treba odreci...da je ovo neko rekao za kosovo i navijaci barselone ne bi imali nista protiv ali sad udaraju minuse kad se kaze nesto za gvardiolu... :v

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 08.09.2015
16:43

Čitava Španija ga se treba odreći hahah a on jadan ne zna šta će ako ga se odreknu :D Normalno je da bi igrao za Kataloniju kada je Katalonac isto kao što bi i Pike igrao. Naravno da ima njih još samo što sad to samo rijetki priznaju :D

avatar
Thursday, 10.09.2015
10:40

I ja bih igrao za Republiku Srpsku da je priznata i da mi se stvorila sansa. A tako bi i svi sportisti koki igraju za Srbiju, a porijeklom su iz R. Srpske.

avatar
Tuesday, 08.09.2015
14:32

Sramota... Ne samo da je loš trener, nego je i separatista!