Grupe E i F - Svi žele u jednu stranu kostura, može li se kalkulisati?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.06.2016.
12:58
Izvor: Sportske.net

Danas se zatvara prvi krug na Evropskom prvenstvu mečevima u E i F grupi.

Beta/Tibor Illyes/MTI via AP
Beta/Tibor Illyes/MTI via AP

Povezane vesti

Večeras će se konačno sve saznati kada se radi o parovim osmine finala nakon utakmica u grupama E i F.

Pisali smo vam o kosturu, biće veoma teško onima koji su na tzv. desnoj strani pošto su tamo Francuska, Španija, Italija, Nemačka, Engleska...

Još uvek se ne znaju protivnici prvoplasiranima iz grupa A, B, C i D pošto se ne zna konačan raspored trećeplasiranih. Ipak, preostalo je samo još pet mogućih kombinacija, a najverovatnija je da kao trećeplasirane prođu ekipe iz B, C, D i F grupe.

U tom slučaju, Francuzi igraju sa Severnom Irskom, Nemci sa Slovačkom, Vels sa Turskom i Hrvati sa trećeplasiranim iz grupe F.

U grupi E Italijani su definitivno prvi, dok bi Belgijanci u slučaju pobede ili nerešenog rezultata obezbedili sebi drugu poziciju. Reklo bi se da im je to daleko bolje od prvog mesta, pošto sa druge pozicije oni idu u slabiji deo žreba igraće sa prvoplasiranim iz grupe F u osmini finala. Šveđane i Irce samo pobeda vraća u život i u tom slučaju imaće šanse za plasman u osminu finala. Isti slučaj je i sa Šveđanima, oni žarko žele drugo mesto koje bi mogli da dobiju pobedom protiv Belgijanaca.

Irci u ovoj grupi imaju šanse za drugo mesto, ali u tom slučaju moraju da pobede Italiju sa velikom razlikom i da Belgija izgubi od Švedske sa manjom razlikom. Realnije je da Irci dođu do trećeg mesta pobedom nad Italijom, u tom slučaju definitivno prolaze u narednu rundu, ali idu na Franuze pošto dolazi do manjih promena među trećeplasiranima.

Da pređemo na grupu F, tamo je situacija daleko nejasnija. Mađari imaju 4 boda i prošli su dalje, ali bi im daleko bolje bilo da osvoje prvo mesto i da odu u levu stranu žreba gde ih čeka drugoplasirani iz grupe E.

Mađari igraju sa Portugalom, i nerešen rezultat u tom meču uz pobedu ili nerešen rezultat Austrije protiv Islanda im donosi prvo mesto. Dakle, njima je računica jasna. Poraz ih vodi na drugo, ili treće mesto. Ako Austrija pobedi ili bude nerešeno, biće drugi, ako pobedi Island biće treći. Drugo mesto u ovoj grupi vodi na Englesku, treće bi moglo da ih odvede na Hrvatsku.

Portugalci su sa pobedom većom od pobede Islanda nad Austrijom prvi u grupi i oni će to danas juriti. Ukoliko izgube, gube sve šanse za plasman dalje. Ukoliko igraju nerešeno, biće treći, osim u slučaju nerešenog ishoda Islanda i Austrije. Treće mesto ih vodi na Hrvatsku, drugo na Englesku.

Island ima svoju računicu, svaka pobeda ih vodi u osminu finala. Pobeda veća od pobede Portugala nad Mađarskom ih vodi na prvo mesto, manja na drugo. Uglavnom, kod njih je ista situacija kao kod Portugala.

Austrija MORA da pobedi ako misli da ostane na EP. U tom slučaju mogu biti drugi ili treći. Ako pobedi Portugal, onda su treći, ako bude nerešeno u meču Portugala i Mađarske onda su drugi, ukoliko Mađari pobede opet su drugi.

Dakle, nema kalkulisanja, pobeda većinu ovih ekipa vodi u onu lakšu stranu žreba, osim onih reprezentacija koje su u bezizlaznoj situaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 22.06.2016
14:09

Island, Madjari, Svedjani i ostali ako krenu da kalkulisu gotovi su. Sve aucajderi. Realno Za njih je i ovo uspeh, a ad sto dalje doguraju odlicno, ali Hrvati su tezi protivnik od Engleza. Takoda tu nema bas povoljne pozicije.

avatar
Phenomenal
Wednesday, 22.06.2016
14:04

Jos ne mogu da zamislim situaciju u kojoj Turska ide dalje... Najgora ekipa na ep uz Rusiju

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 22.06.2016
14:00

Juce je kalkulisala Spanija, sramota kako su odigrali 2. poluvrijeme, na kraju zasluzeno otisli u tezu polovinu zrijeba.

avatar
Wednesday, 22.06.2016
13:14

Ajmo Island braćo!!! Gazite Austriju!!!