Grupa H - "Zmajevi" u 1/8 finala, blizu i Šahtjor

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.11.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Porta priključili su se timovima koji su posle četiri takmičarska kola u LŠ obezbedili plasman u 1/8 finala Lige šampiona a na dobrom putu da dočeka proleće u eliti nalaze se i fudbaleri Šahtjora.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Večerašnji dueli četvrtog kola u grupi "H" delimično da su razrešili sve dileme oko toga koja će dva tima iz ove grupe u eliminacionu fazu takmičenja.

Porto je trećom pobedom na četiri utakmice osvojio deseti bod a zahvaljujući trijumfu Šahtjora nad BATE Borisovim portugalski sastav već je obezbedio mesto u osmini finala Lige šampiona.

Portugalski sastav slavio je na gostovanju Atletik Bilbau rezultatom 0:2 (0:0) a pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Džekson Martinez "otvorio" Baskijce u 42. minutu kada je promašio penal.

Golove pogledajte OVDE!

Španci, međutim, nisu iskoristili činjenicu da je Porto promašio penal pa je gostujući sastav već na startu drugog dela igre stigao do vođstva upravo preko Džeksona Martineza.

Sjajna akcija po levoj strani koju je izveo Brahimi omogućila je Martinezu da postavi nogu i prosledi loptu u nebranjenu mrežu domaćih za vođstvo Porta od 0:1.

Tačku na trijumf Portugalaca i plasman u osminu finala stavio je asistent kod prvog gola nakon kardinalne greške golmana Atletika.

Drugi meč u grupi "H" igran je u Ljvivu gde je Šahtjor demolirao BATE naših Filipa Mladenovića i Nemanje Tubića rezultatom 5:0 (1:0) čime je došao na bod od overe plasmana u osminu finala.



Duel u Ljvivu ostaće upamćen po tome što je Luis Adrijanu pošto za rukom da na dve vezane utakmice u Ligi šampiona postigne het-trik.

Na tabeli grupe H posle 4 odigrana kola vodi Porto sa 10 bodova, drugi je Šahtjor sa 8, BATE ima 3, Atletik 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke