Grupa H - Porto za čelo tabele, Luiz Adrijano za istoriju!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.10.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Porto očekivano savladao Bilbao i učvrstio se na čelu tabele Grupe H, ali ono što nije moglo da se očekuje jeste nestravni debakl BATE Borisova na svom terenu od Šahtjora, čiji je fudbaler Luiz Adrijano postigao PET golova i dostigao Lea Mesija!

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Porto - Bilbao 2-1

Porto je večeras imao priliku da se pred svojim navijačima učvrsti na čelu tabele Grupe H.

Gosti su u 26. minutu opasno pripretili preko Mikela San Hozea, ali je njegov odličan šut sa oko 25 metara zaustavila stativa. Posle toga domaći su preuzeli kontrolu, Džeksom Martinez je u 31. minutu imao lepu priliku, ali je njegov udarac izblokiran.

Ipak, ortugalski predstavnik je uspeo da dođe do vođstva u samom finišu prvog poluvremena, posle sjajne akcije koju je na asistenciju Kintera završio Meksikanac Ektor Erera - 1:0.

Ali, isti igrač je svojom greškom u 58. minutu dobrim delom doprineo izjednačenju Baskijaca. Pogrešan pas na sredini tersna, izgubljena lopta koju je prihvatio Giljermo Rodrigez, a onda izveo sjajan solo-prodor i pored trojice čuvara uspeo da nađe prostor za udarac i uputi precizan šut ka golu - 1:1.

Ovaj rezultat ostao je na snazi 17 minuta, a onda se isplatio ulazak Rikarda Kvarežme u redovima domaćih. Sjajno je kombinovao sa Brahimijem, a onda uputio snažan udarac sa ivice kaznenog prostora, toliko snažan da se Iraizozu lopta izmigoljila iz ruku i završila u mreži - 2:1!

Golovi OVDE.

BATE - Šahtjor 0-7

adrijano


AP Photo/Sergei Grits

Prava blamaža beloruskog šampiona, koji je u prošlom kolu na istom mestu savladao Bilbao! Kao da su rekreativci izašli na teren protiv Šahtjora, čiji igrači su nemilosrdno punili mrežu domaćih u prvom poluvremenu i naterali domaće navijače da pre isteka 45. minuta počnu da napuštaju tribine.

A kada kažemo ''nemilosrdno'', tu pre svih mislimo na Luisa Adrijana, koji je u prvom poluvremenu čak četiri puta zatresao mrežu očajnog golmana Černika. Redom, u 28. iz jedanaesterca, pa u 36, 40 i 44. minutu meča.

Inače, sve je započeo Aleks Tešeira u 11. minutu, a u međuvremenu je i Daglaš Košta dodatno doprineo debaklu BATE-a. Posle prvog poluvremena na semaforu je stajalo neverovatnih 0-6!

U nastavku je ostalo samo da vidimo hoće li Luiz Adrijano dostići Lea Mesija,koji je jedini uspeo da na jednoj utakmici Lige šampiona postigne pet golova. I on je to uradio!

Čekao je do 80. minuta, ali je vredelo! Jedanaesterac su iznudili gosti, zahvaljujući prekršaju Filipa Mladenovića,  idealna prilika za Luiza Adrijana da ostvari pomenuti podvig i, naravno, bio je precizan sa bele tačke - PETI GOL Luiza Adrijana, 0-7 na semaforu!

TABELA: Porto 7, Šahtjor 5, BATE 3, Bilbao 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke