Grupa H - Hrvati "preživeli", Norveška u baražu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.10.2015.
22:55
Izvor: Sportske.net

Velika neizvesnost vladala je u grupi "H" sve do završnice večerašnjih mečeva u Rimu i na Malti ali su na kraju Italijani i Hrvati obezbedili direktan plasman na EURO, dok će Norveška svoju šansu tražiti u bražu.

BETA/AP Photo/Darko Bandic
BETA/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Mnogo uzbuđenja viđeno je na poslednje tri utakmice kvalifikacione grupe "H" ali je rasplet na kraju odveo Italijane i Hrvate na Evropsko prvenstvo, dok je selekcija Norveške ostala praznih šaka i čekaće baraž kako bi pokušala da se izbori za "francusku vizu".

Pre poslednjeg kola Italija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo ali je protiv Norveške igrala za čas i prvu poziciju u grupi "H". Dugo su "Azuri" bili u rezultatskom zaostatku, da bi tek u završnici zasluženo savladali Norvešku rezultatom 2:1 (0:1) čime su overili prvo mesto na tabeli sa 24 osvojenih bodova.

Vođstvo Norveškoj doneo je Aleksaner Tete u 23. minutu ali je pogotku prethodio ofsajd koji pomoćnih Feliksa Briha nije signalizirao. Izjenačenje Italijanima doneo je Florenci nakon greške defanzivca Norveške, a potom je isti igrač postigao gol koji je neopravdano poništen zbog ofsajda koji nije postojao.

Da pravda bude zadovoljena pobrinuo se Gracijano Pele u 82. minutu susreta kada je postavio konačnih 2:1 na "Olimpiku".

Hrvatska je na Malti ostvarila minimalnu ali rutinsku pobedu premda je dosta dugo strepela za direktan plasman, iako je razvoj situacije u ostalim grupama vodio ka tome da bi naši zapadni susedi čak i kao trećeplasirani u grupi išli na EURO kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Jedini gol na "Nacionalnom stadionu" na Malti postigao je Ivan Perišić u 25. minutu a taj rezultat omogućio je Hrvatskoj da se na kraju nađe na drugom mestu na tabeli grupe "H" sa 20 osvojenih bodova.

Duel Bugarske i Azerbejdžana nije imao bitniji rezultatski značaj ali je domaća selekcija slavila sa 2:0 i tako potvrdila četvrto mesto na tabeli, dok je Azerbejdžan sa 6 poena ostao na petom mestu.

Norveška će na kraju morati da čeka mečeve baraža kako bi se domogla plasmana na Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Wednesday, 14.10.2015
07:29

Лако је Хрватима. Код њих постоји култ репрезентације, играју јер воле своју земљу. Ови наши чим виде да нема пара, брига њих за репрезентацију.

avatar
neon
Wednesday, 14.10.2015
01:11

Ma bice prvaci bre

avatar
Volim nogomet
Wednesday, 14.10.2015
00:58

Iako ne pratim repku jer je tvorevina Mamića i Šukera sa ovom ekipom mogu bar do polufinala.

avatar
Wednesday, 14.10.2015
08:44

Da je bilo pravde ne bi ni igrali utakmice poslije onoga sto ste uradili u Splitu!

avatar
Denis Split
Wednesday, 14.10.2015
18:45

Cule6 nas obožava, naš najveći fan.