Grupa H - Hrvati nemilosrdni, Italijani se umalo obrukali na Malti!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 13.10.2014.
22:48
Izvor: Sportske.net

U grupi H favoriti su odradili svoj posao, neko lakše, a neko teže. Hrvati su uništili Azerbejdžan sa 6:0, Italijani su igrali gotovo čitavo poluvreme sa igračem više na Malti, ali im to nije bilo dovoljno za više od 0:1, dok su Norvežani slavili protiv B

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Hrvati su počeli nemilosrdno da pune mrežu Azerbejdžana u 11. minutu, kada je gol postigao Kramarić na asistenciju Srne. Mateo Kovačić je zbog povrede morao da napusti meč u 24. minutu, a zamenio ga je Perišić, koji je i povisio na 2:0 u 34. minutu.

U 45. minutu je Perišić postigao svoj drugi gol, a u drugom minutu nadoknade Brozović je povisio na ogromnih 4:0, i tada je bilo jasno da će gosti doživeti katastrofu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je igrala opušteno, činilo se da i jedni i drugi jedva čekaju da se meč završi, ali su domaći ipak postigli još dva gola - Modrić iz penala u 56. minutu, a Sadigov je produbio agoniju svog tima autogolom u 61. minutu.

Italija se umalo obrukala protiv Malte. Gracijano Pele je postigao prvenac u dresu Italije u 24. minutu i doveo Italijane u vođstvo. Pre toga je pogodio i prečku, Kjelini je imao priliku posle prekida, ali je i Malta pripretila preko Falje koji je šutirao fantastično sa 20-ak metara i lopta je završila tik pored stative.

Neposredno posle gola, u 28. minutu, viđen je pogibeljan start Mifsuda nad Florencijem, koji je morao da napusti igru, a Maltežanin je dobio direktan crveni karton.

Tada se očekivalo da će Italijani lako napuniti mrežu Maltežana, ali ne bi Italijani bili Italijani kada ne bi igrali tačno onoliko koliko im je dovoljno.

U drugom poluvremenu Italijani su pogodili još dva puta okvir gola, preko Kandreve i Đovinka, ali su pokazali jedan odnos za koji bi se recimo naši reprezentativci kritikovali danima. Uopšte nisu želeli da napadnu potpunog autsajdera koji se grčevito branio, čak imao i dva izleta na protivničku polovinu u kojima, da je bilo spretnosti, su mogli i da savladaju Bufona, ali su Italijani ostali nekažnjeni za svoju nonšalanciju.

Treba pomenuti i crveni karton koji je dobio Bonući za takođe jedan pogibeljan start nad fudbalerom Malte.

Norvežani su poveli protiv Bugarske preko Elinusija u 13. minutu, izjednačio je Bodurov u 43.

U 64. minutu dobio je priliku 15-ogodišnjak Martin Odegard, i tako postao najmlađi fudbaler koji je debitovao za A selekciju od kako se igra ovaj sistem kvalifikacija za velika takmičenja.

Pobedu Norvežanima doneo je Nilsen u 72. minutu.

Norveška je uspela da dođe do veoma bitne pobede u borbi za baraž iz ove grupe. Norvežani su treći sa 6 bodova, ostavili su iza sebe Bugare koji imaju tri, dok Hrvati i Italijani sa maksimalnih 9 deluju sigurni na vrhu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke