Grupa H - Čudesni povratak Portugalaca, slavi se i u Belorusiji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.09.2014.
22:45
Izvor: Sportske.net

Šahtjor bio na pragu pobede u duelu sa Portom, ali je Džeksonu Martinezu bilo dovoljno nekoliko minuta u samom finišu meča da nadoknadi minus od dva gola. Iznenađenje u Belorusiji, BAE Borisov savladao Bilbao!

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Šahtjor - Porto 2-2

Posle izvanrednog starta i pobede od 6-0 nad BATE Borisovim, navijači Porta očekivali su dobre vesti i sa gostovanja Šahtjoru, ali je ukrajinska ''legija stranaca'' bila mnogo teži rival.

Moglo je da bude mnogo bolje po Portugalce večeras, da je Brahimi, koji je u prvom kolu postigao het-trik, večeras realizovao jedanaesterac u 35. minutu. Njegov udarac sa bele tačke je zaustavio golman domaćih Pjatov, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 0-0.

A kazna za ovaj promašaj goste je stigla već u sedmom minutu drugog poluvremena. Tada je uporni Oleksander Kučer oduzeo loptu na ivici kaznenog prostora gostiju, zatim pravovremeno prosledio za Aleksa Tešeiru, koji ovu priliku ne propušta i Šahtjor vodi sa 1-0!

Imali su gosti dovoljno vremena da dođu do izjednačenja, u 84. minutu je Adrijan bio u odličnoj prilici za 1-+1, ali se Pjatov ponovo istakao i sačuvao svoju mrežu.

A onda - još jedna kazna za Portugalce i, činilo se, tačka na ovaj meč - samo tri minuta kasnije, Luiz Adrijano odličnim šutem duplira prednost domaćeg tima - 2:0!

A onda, potpuni šok za ekipu Šahtjora! Porto u samom finišu uspeva da postigne dva gola i izbegne već viđeni poraz
!!!

Čovek preokreta je Džekson Martinez, koji je na teren ušao u 65. minutu i na kraju izrastao u pravog junaka ovog meča.

Prvo je u 89. minutu realizovao jedanaesterac za Portugalce, da bi u nadoknadi vremena, još jednom savladao golmana domaćih i Porto ipak ostaje neporažen večeras - 2:2!

BATE - Bilbao 2-1

Beloruski BATE Borisov su mnogi otpisali posle debakla u Portugalu u prvom kolu (0-6) protiv Porta, ali je ekipa u kojoj je i večeras nastupio naš Filip Mladenović, protiv Bilbaa pred svojim navijačima pokazala pravo lice.

Svoj trijumf su najavili već u 19. minutu, kada je Poljakov iskoristio asistenciju Signeviča i doveo domaće u vođstvo.

U finišu prvog poluvremena, Signevič je ponovo u ulozi asistenta, a egzekutor je Karnitskij - 2:0!

Baskijci su bili u šoku u tim trenucima, ali im je nadu vratio gol Aduriza u poslednjim trenucima prvog poluvremena, za 2-1.

Očekivalo se da će u nastavku favorizovani gosti ipak uspeti da dođu bar do boda, ali je BATE uspeo da sačuva stečenu prednost i upiše veliku pobedu, kojom potvrđuju da ipak nisu ''zalutali'' u ovo takmičenje, kako su mnogi mislili.

Tabela
: Porto 4, BATE 3, Šahtjor 2, Bilbao 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke