Grupa G - Slovenci stopirali Čelsi, Sporting je u igri!

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.11.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Nemanja Matić postigao gol za Čelsi, meč u "Ljudskom vrtu" završio bez pobednika, hrabri Slovenci se isprsili pred "Plavcima". Sporting u sjajnom meču savladao Šalke!

Beta/AP Photo/Nikola Solic
Beta/AP Photo/Nikola Solic

Povezane vesti

Iako je Sporting imao više od igre na početku meča protiv Šalkea i pretio preko Nanija i Adrijana Silve, prvi je do gola stigao Šalke.

Aogo je centrira, Čupo Moting bio najviši u skoku, ipak je gol pripisan Slimaniju koji je savladao svog golmana. Nemci vode posle autogola napadača "Lavova".

Na praktično isti način Portugalci su izjednačili. Preslikan gol, ponovo prekid, ubačena lopta pred gol Šalkea, Sar je najviši u skoku 1:1.

Odlična utakmica na "Alvalade", smenjivali su se opasni napadi, na jednoj strani Žoao Mario, na drugoj Mejer su mogli da dovedu svoj tim u vođstvo. Šutirao je i Nani, ali je Farman dobro intervenisao.

Smenjivale su se opasne situacije, u 50. minutu Sporting vodi. Džeferson je sjajnim udarcem pogodio suprotan ugao sa dvadesetak metara, domaćin vodi.

Najbolju šansu za izjednačenje Nemci su imali preko Obasija, ali je Rui Patrisio sjajno intervenisao.

I onda sjajni Nani koji kao da se fudbalski ponovo rodio postiže svoj treći gol ove jeseni u Ligi šampiona, 3:1, nazirala se pobeda Sportinga.

Ali, znate i sami, Nemci se ne predaju, Aogo je prevatio Paula Oliveiru i Karilja i vratio nadu "Kraljevskim plavima".

Ipak, kada su Nemci svim silama krenuli u napad, sevnula je kontra, gol Slimanija, pa su sada "Lavovi" na bod od Šalkea!

U "Ljudskom vrtu" u Mariboru u prvih dvadesetak minuta u centru pažnje Kurt Zuma. Prvo je štoper Čelsija bio u šansi, a onda je na drugoj strani izbacio loptu pred gol linijom posle opasnog napada Slovenaca.

Nije bilo mnogo prilika mogao je Šurle da savlada Handanovića. Do vođstva je Maribor stigao u 50. minutu. Makedonac Ibraimi je bombom pogodio mrežu lidera PL, veliko slavlje "Ljubičastih".

Čelsi je pojačao ritam, Dijego Košta koji je ušao u igru u nastavku je šutirao preko gola.

Kakvu je šansu imao mlađani Luka Zahović, sam je bio ispred Čeha, presudilo je neiskustvo.

Pripretio je Drogba, ali se Maribor odlično branio. Ipak, Nemanja Matić se poklonio posle kornera Azara, 1:1. Nisu "Plavci" igrali dobro, ali su stigli do izjednačenja.

A onda su se ređale opasne situacije pred golom Jasmina Handanovića, Azar je imao prilike, dobro je branio čuvar mreže slovenačkog prvaka.

Onda je u stilu svog rođaka Samira Handanovića odbranio i penal, Azar je srušen, Belgijanac je sam hteo da završi posao u Sloveniji, ali je golman Mariborčana odbranio njegov šut.

Ostalo je 1:1, Mariborčani su zaslužili bod, ali je Čelsi ipak blizu prvog mesta u grupi.

Golove iz "Ljudskog vrta" možete videti ovde.

Sporting - Šalke 4:2
Maribor - Čelsi 1:1

Čelsi 8
Šalke 5
Sporting 4
Maribor 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke