Grupa G - ''Plavci'' se igrali, Šalke se kockao!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.10.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Odigrane su utakmice trećeg kola Grupe G Lige šampiona. Čelsi na Stamford Bridžu deklasirao Maribor u jubuilarnom, 50. nastupu našeg Ivanovića u Ligi šampiona. Mnogo uzbudljivije bilo je u Gelzenkirhenu, gde je Šalke sa dva igrača više prokockao dva gola

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Čelsi - Maribor 6-0

''Plavci'' su u večerašnji meč na svom Stamford Bridžu ušli kao veliki favoriti i to su vrlo brzo potvrdili i na terenu. Posle samo 13 minuta igre, golman Maribora Handanovič je prvui put kapitulirao. Teri je sa sredine terena uputio dugu loptu ka Loiku Remiju, koji se sjajno izborio za prostor i sa petnaestak metara iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao - 1:0.

Međutim, Remi se odmah požalio na povredu, nije mogao da nastavi meč, pa je samo tri minuta kasnije u igru ušao Didije Drogba.

I već u 23. minutu Drogba se upisao u strelce. Naime, Vilijan je bio u duelu sa Merteljom, čiji je start sudija okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu, a siguran sa bele tačke bio je Drogba za vođstvo ''Plavaca'' od 2:0.

A onda, 33. minut, kontra domaćih Azar - Fabregas - Džon Teri koji je sjajno ispratio akciju svog tima i u stilu napadača poslao loptu u mrežu - 3:0. Ipak, utisak je da je ovde ofsajd prethodio golu.

A gde su stali u prvom, ''Plavci'' su nastavili i u drugom poluvremenu. Samo devet minuta su izdržali gosti u nastavku, kada je posle šuta Azara i velike gužve pred golom Handanoviča, Mitja Viler poslao loptu u sopstvenu mrežu - 4:0.

I konačno, deset minuta kasnije i ekipa Maribora uspeva da se izbori za jednu stopostotnu priliku, i to onu njbolju - jedanaesterac! Skrivio ga je Nemanja Matić posle prekršaja nad Ibraimijem, koji je preuzeo odgovornost, izveo penal, ali je umesto mreže, pogodio stativu. Ostalo je 4-0.

A što nije iskoristio Ibraimi, jeste Eden Azar u 77. minutu. Naš Bane Ivanović je iznudio penal za ''Plavce'', koji je u gol pretvorio Azar, za više nego ubedljivih 5-0!


Ali, to nije sve, ni od Čelsija, ni od Azara. U samom finišu meča, rezervista Ake je poslao dugu loptu za Azara, koji ju je sjajno prihvatio i iskosa sa desne strane poslao u mrežu - 6:0!

Golove možete videti OVDE.

Šalke - Sporting 4-3

Germany Soccer Champions League


Beta/AP Photo/Frank Augstein

Ekipa Šalkea je u prva dva kola upisala dva remija, pa je večerašnji meč videla kao priliku za prvi trijumf. Njihovi navijači su pred početak meča priredili prelepu koreografiju, ali je utakmica loše počela po domaće.

Već u 16. minutu gosti su uspeli da dođu u vođstvo, pošto se Nani najbolje snašao u gužvi pred golom Šalke.

Ali, od 33. minuta ''kola kreću nizbrdo'' za ekipu Sportinga. Maurisio je posle grubog prekršaja zaradio drugi žuti karton, a samo dva minuta kasnije, ŠAlke stiže do izjednačenja.

Bio je slobodan udarac za domaće, Obasi se najbolje snašao u gužvi pred golom Sportinga, ali je ovde i golman gostiju Rui Patrisio morao bolje da reaguje - 1:1.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, da bi posle samo šest minuta igre u nastavku, Obasi upisao i asistenciju, a Klas Jan Huntelar i gol za potpuni preokret - 2:1 za Šalke!

Deset minuta kasnije, domaći su iznudili prekršaj na desnoj strani terena u visini protivničkog kaznenmog prostora. Ajhan je odlično centriraop, a još bolje se u kaznenom prostoru snašao Hevedes, koji je pored četvorice protivničkih igrača bio najviši u skoku i preciznim udarcem poslao loptu u mrežu - 3:1!

Međutim, samo tri minuta kasnije, upravo je Hevedes skrivio jedanaesterac, koji je Silva pretvorio u gol i ponovo vratio neizvesnost, pola sata pre kraja.

I ne samo da je vratio neizvesnost, nego je petnaest minuta kasnije postigao izjednačujući gol, posle akcije sa Sedrikom, za izjednačenje na 3-3!

DVA gola je primio Šalke sa igračem više!

Ali, ipak je pobedio!

I to u poslednjim trenucima meča, golom Čupo Motinga iz (nepostojećeg) jedanaesterca - 4:3!!! Prva pobeda Šalkea, o kojoj će se tek govoriti...

Golovi OVDE.

TABELA: Čelsi 7, Šalke 5, Maribor 2, Sporting 1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke