Grupa F – Pike doneo bodove Barsi, Ajaks i PSŽ podelili plen

Autor: Boban Filipović
sreda 17.09.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Barselona startovala u Ligi šampiona minimalnom pobedom na 'Nou Kampu' protiv Apoela, dok je na "Amsterdam Areni" nije bilo pobednika.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Navijači Ajaksa su trasnparentom pozdravili legendu kluba Zlatana Ibrahimovića, ali Šveđanin nije imao milosti.

Ibra je prišao lopti u 14. minutu da izvede slobodnjak, ubacio loptu pred gol domaćina, Edison Kavani je najviši u skoku i dovodi 'Svece' u vođstvo.

Parižani su nastavili sa napadima, Kavani je bio najagilniji, Ajaks je uzvratio preko Mosandera, ali njegov projektil ide pored gola. U finišu prvog dela Zlatan Ibrahimović je mogao da se upiše u strelce protiv svog bivšeg kluba, ali rezultat se ne menja i PSŽ ide na odmor s golom prednosti.

U nastavku se razigrao Lukaš Moura, nalazio se u šansama, odlično proigravao napadače, ali sjajni golman Cilesen ostavlja svoj tim u igri.

'Svecima' se promašaji obijaju u glavu u 74. minutu utakmmice kada Lase Šene šalje neodbranjiv udarac sa nekih 20-ak metara iz slobodnjaka.

Igra se rasplamsala u tim trenucima, Ibrahimović je u dobroj prilici, ali linijski sudija signalizira ofsajd, odmah potom Lase Šene ima šansu za potpuni preokret iz novog slobodnog udarca, Sirigu se postarao da to toga ne dođe.

Loran Blan želi pobedu, pojačava napad, ubacuje Pastorea umesto Veratija i Lavecija umesto Moure.

Kavani na pet minuta pre kraja pokušava da donese novo vođstvo svom timu, ali biva izblokiran.

U samom finišu, domaćin kreće po sva tri boda, ulazi u šanse, ali na semaforu posle poslednjeg sudijskog zvižduka piše 1:1.

Netherlands Soccer Champions League

Apoel je na 'Nou Kampu' odolevao do 28. minuta kada Đerar Pike trese mrežu Kiprana na asitenciju Lea Mesija.

Argentinac je do kraja poluvremena imao šansu da se i sam upiše u strelce na 14-godišnjicu od svog dolaska u Barsu, ali golman gostiju Pardo reaguje kao mačka.

Barselona drži loptu u svom posedu većim delom meča, mada većih prilika nema.

Munir El Hadadi je zatresao mrežu Apoela sredinom drugog dela igre, ali gol je poništen zbog ofsajda.

Napadi Katalonaca traju do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali promene rezultata nema, ostalo je 1:0 za vicešampiona Španije.

Golovi OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke